Bara timmar innan direktsändning – stort säkerhetspådrag efter incident: ”Väldigt allvarligt”

Inför kvällens stora final av Eurovision song contest är det ett stort säkerhetspådrag när tusentals människor samlas i Tel Aviv.

Men trots den höga säkerheten på plats, lyckades obehöriga ta sig in på Eurovision – något som nu utreds.

”Vi tar säkerheten för alla som arbetar på och besöker områden som arenan väldigt allvarligt”, skriver organisationen EBU till Aftonbladet. 

Flera hundra miljoner människor har sina blickar på Tel Aviv ikväll.

Detta kräver att det är ett enormt säkerhetspådrag för inte bara artisterna men även alla tusentals människor som vistas i området.

Trots denna stora maskin så skedde det otänkbara.

EBU:s svar på händelsen: ”Väldigt allvarligt”

Obehöriga personer tog sig in på Eurovision, något som nu organisationen EBU tar på stort allvar.

”Ja, vi tog emot en rapport av det slaget och tog som alltid detta väldigt allvarligt. Vi har pratat med personerna som rapporterat det till oss och utreder saken noggrant. Vi tar säkerheten för alla som arbetar på och besöker områden som arenan väldigt allvarligt. Arrangören arbetar med lokala myndigheter och ett välrenommerat privat säkerhetsbolag. Säkerhetsnivån är i linje med lokal lagstiftning och de höga krav EBU har”, skriver EBU till Aftonbladet.

Låste in sig på toalett

Det var under torsdagens semifinal där vår John Lundvik tävlade som incidenten ägde rum.

Enligt vittnen till Aftonbladet ska männen filmat på området med sina telefoner innan de gick in på en toalett i lokalen. Till slut tillkallades vakter på plats efter att flera personer lagt märke till händelsen och tillsammans med vakterna hade de okända männen ett kort samtal innan de försvann från området.

Eurovision song contest 2019: Final, vinnare och resultat

Nu får vi hoppas att allting ordnar sig till kvällens stora final! Tryck på gilla-knappen om du håller på Sverige ikväll!