Beskedet: Island stoppas från att medverka i Eurovision – tvingas ställa in

Eurovisionfesten är i full gång, men för Island kommer nu ett bittert besked.

De stoppas nu från att medverka i tävlingen efter att en bandmedlem blivit sjuk.

”Tyvärr betyder det här antagligen att vi inte kommer att delta i repetitionerna idag eller sändningen i morgon och en inspelning från vår tidigare repetition kommer att användas istället”, skriver huvudsångare Daði Freyr på Twitter.

Men det kan finnas hopp.

Den första seminfinalen har gått av stapeln och det svenska hoppet Tusse tog oss ända till finalen under tisdagskvällen.

Men nu kommer dock ett mindre glädjande besked för ett av våra grannländer Island.

Bandets huvudsångare skriver nu att de tvingas ställa in sin medverkan i Eurovision efter att en av medlemmarna blivit sjuka.

”En medlem i Gagnamagnið fick ett positivt testresultat nu på morgonen. Tyvärr betyder det här antagligen att vi inte kommer att delta i repetitionerna idag eller sändningen i morgon och en inspelning från vår tidigare repetition kommer att användas istället”, skriver Daði Freyr.

Han fortsätter:

”Vi har alla varit extremt försiktiga under hela den här resan så det här kommer som en stor överraskning. Vi är nöjda med framträdandet och ser väldigt mycket fram emot att ni alla ska få se det. Tack för all er kärlek”.

Kan finnas hopp för Island

Men det kan finnas hopp.

Enligt Aftonbladet har EBU infört speciella regler för de tävlande länderna på grund av coronapandemin.

Detta innebär att landet har fått skicka in ett förinspelat liveframträdande av sitt tävlingsbidrag. På plats i Rotterdam har dessutom repetitionerna filmats.

Foto: Wikkicommons

Island genomförde sin andra repetition på torsdagseftermiddagen förra veckan och den sista genomsjungningen från den repetitionen kommer nu att visas under onsdagens genrep och i morgondagens sändning, skriver sajten.

I sin helhet innebär detta att det finns en chans att Island inte skulle missa den stora finalen, om de lyckas ta sig vidare från den andra semifinalen.

Vi håller alla tummar och tår. Hoppas bandmedlemmen snart mår bättre!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.