Foto: Instagram

Carolas plötsliga drag mitt i Let’s dance-dramat – värvas nu in till SVT: ”Mycket spännande”

Mitt i ”Let’s dance”-dramat i TV4.
Här är Carola Häggkvists nya uppdrag – för SVT.
– Känns helt rätt, säger stjärnan.

18, 20 och 22 maj avgörs Eurovision Song Contest 2021 i nederländska Rotterdam. Efter att ha haft uppehåll på grund av coronapandemin ifjol, är den europeiska schlagerfesten tillbaka denna vår.

Melodifestivalvinnaren Tusse Chiza kommer att representera Sverige med bidraget ”Voices”.

Nu står det också klart att en tidigare vinnare gör honom sällskap i sändningen.

På torsdagen bekräftade nämligen SVT att Carola Häggkvist kommer att läsa Sveriges röster i den stora Europafinalen. Det innebär att hon gör comeback i ESC som hon tidigare vunnit 1991 med ”Fångad av en stormvind”.

– Känns helt rätt just nu i år och jag är så glad över det. Det är ett hedersuppdrag som kommer att väcka många minnen, säger Carola i en kommentar.

– Uppdraget är för mig som att öppna upp en stor godispåse med de allra bästa karamellerna i ett mycket spännande avgörande tv-moment, skrev hon tidigare under dagen på Instagram.

Bland tidigare års röstningsavlämnare från Sverige märks bland andra tv-profiler som André Pops och Kristin Kaspersen samt artister såsom Sarah Dawn Finer och Felix Sandman. Förra gången Eurovision avgjordes 2019 var det artisten Eric Saade som lämnade Sveriges röster i sändningen.

Carola har under våren gjort stor succé i TV4:s lördagsunderhållning ”Let’s dance” tillsammans med tittarfavoriten Tobias Karlsson.

Samtidigt står det nu också klart vilka som blir SVT:s kommentatorer för sändningarna i Rotterdam. Mellogeneralen Christer Björkman får sällskap av manusförfattaren Edward af Sillén i kommentatorsbåset – två riktiga experter i ämnet.

Edward af Sillén gör sitt tionde Eurovision som kommentator. Förra gången (2019) hade han hand om sändningarna tillsammans med Charlotte Perrelli – nu blir det alltså med Björkman.

– Det här är ju årets roligaste tv-event, så att få dela det med tittarna en tionde gång ser jag som en enorm ära. Och vilken glädje att få göra det med Eurovision-älskaren Christer, en man som sett alla sidor av tävlingen. Som vanligt tänker jag guida tittarna genom programmen med mycket kärlek, humor och stor respekt för tävlingen, säger Edward af Sillén i ett pressmeddelande.

Christer Björkman avslutar nu sitt stora äventyr i Melodifestival- och Eurovision-sammanhang genom att kommentera ESC för SVT med af Sillén.

– Edward och jag har länge drömt om att få kommentera ESC ihop och nu, efter många år som chef för den svenska delegationen och producent för tävlingen, ska vi få tycka om bidragen tillsammans. Ett hedrande och perfekt avslut på 20 magiska år med Melodifestivalen och Eurovision, säger Christer Björkman.

Christer Björkman kommenterar årets Eurovision i tv tillsammans med Edward af Sillén. Foto: Janne Danielsson / SVT

Vad tycker du om valen? Hur tror du det kommer gå för Tusse och Sverige i Eurovision i maj? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!