Foto: Paul Wennerholm/TT & Claudio Bresciani/TT

Cornelia Jakobs bakslag i Eurovision Song Contest 2022 – oväntade incidenten på scen: ”Jag råkade…”

Ojdå!
Cornelia Jakobs föll på scenen i första Eurovision-testet.
– Jag råkade trilla, säger hon till Aftonbladet.

Cornelia Jakobs gjorde debut som soloartist i årets Melodifestival – och tog hem hela tävlingen direkt.

Med bidraget ”Hold Me Closer” utsågs hon i mars till vinnare efter en dramatisk sändning där Anders Bagges ”Bigger than the Universe” kom på andra plats efter att internationella jurygrupperna fällt avgörandet.

LÄS MER: Anders Bagges första ord – sänktes av juryn i Melodifestivalen: ”Jag hade ju ingen chans”

Efteråt var det en känslosam artist som insåg att hon vunnit Mello och hon satte sig på golvet för att samla tankarna i Friends arena.

STOCKHOLM 20220312 Cornelia Jakobs sitter känslosam på golvet efter att ha korats till vinnare med låten Hold Me Closer under lördagskvällens final i Melodifestivalen på Friends Arena. Foto: Paul Wennerholm / TT
STOCKHOLM 20220312 Cornelia Jakobs sitter känslosam på golvet efter att ha korats till vinnare med låten Hold Me Closer under lördagskvällens final i Melodifestivalen på Friends Arena. Foto: Paul Wennerholm / TT

Nu har det gått en tid sedan dess, och Jakobs har i veckan åkt till Italien med den svenska delegationen för de sista förberedelserna inför nästa veckas Eurovision Song Contest.

På tisdagen gjorde hon sitt allra första test på den nya scenen i Turin.

Men allting gick inte helt smärtfritt.

LÄS MER: Cornelia Jakobs ändring i Mello-finalen – avslöjar kärleksfulla detaljen bakom klädvalet

Cornelia Jakobs om fallet på scen

Det svenska schlagerhoppet trillade nämligen på rekvisitan under repet, berättar hon.

– Det var vid flera ögonblick som jag började asgarva för det var nya grejer som hände och jag ramlade över min prick. De har sett till att göra ännu bättre mekanik i den och då har foten blivit lite tjockare, vilket jag inte är van vid, så jag råkade trilla på den och började skratta och missade några fraser. Men allt som allt har det känts så himla kul och bra och man får bara lära sig den här nya scenen som ser väldigt annorlunda ut och nya detaljer, säger hon till Aftonbladet.

Sverige en av favoriterna i Eurovision Song Contest 2022

Den svenska artisten har på senare tid seglat upp som en av utmanarna till att vinna hela Eurovision i Turin. Det internationella fans-nätverket OGAE International har den senaste tiden genomfört en egen omröstning bland schlagerfans runtom i Europa. När resultatet nyligen var färdigt stod det klart att Sverige och Jakobs är fansens favorit till vinsten.

Dessutom ligger ”Hold Me Closer” högt upp på oddslistorna.

Själv uppskattar Mello-vinnaren att låten uppskattas. Nu pågår förberedelserna för fullt, och artisten menar att det är intensivt.

– Det är ju jättekul att det ser ut så. Men jag kommer nog i alla fall under nästa vecka, precis som under Mellon, ta lite telefonpaus. Mest för att det tar så mycket fokus. Man börjar läsa, sedan börjar man tänka så mycket på själva tävlingen och ja… det är bara så onödigt, säger hon.

STOCKHOLM 20220311 Cornelia Jakobs efter fredagskvällens genrep inför finalen i Melodifestivalen på Friends Arena. Foto: Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM 20220311 Cornelia Jakobs efter fredagskvällens genrep inför finalen i Melodifestivalen på Friends Arena. Foto: Claudio Bresciani / TT

Cornelia Jakobs och Sverige tävlar i den andra semifinalen i Eurovision Song Contest i Turin med startnummer 17 av 18 tävlande bidrag på torsdag 12 maj. Tio länder tar sig vidare till finalen, och sändningen startar 21.00 i SVT1. Finalen avgörs lördag 14 maj.

Hur tror ni att det kommer gå för Sverige i årets Eurovision? Skriv gärna en kommentar!