Därför försvinner Tusse efter Eurovision – artisten tar nu paus från rampljuset: ”Är trött på…”

Det blev en 14:e plats för svenska hoppet Tusse i Eurovision-finalen.

Nu berättar artisten om framtiden och om beslutet efter den stora tävlingen.

– Ska nog ta en paus, säger han till Nöjeslivet.

19-åriga stjärnskottet Tusse tog inte bara Sverige med storm utan vann även Europas hjärta under Eurovision-finalen.

Efter ett spännande avgörande stod det klart att xx tog hem vinsten och därmed får anordna tävlingen nästa år.

För Sveriges del hamnade vi på en 14:e plats efter att Italien tagit hem vinsten när resultatet var helt klart efter jurygrupper och tittarröster.

Inför finalen berättade artisten att han tillsammans med den svenska delegationen ändrat en hel del i framträdandet för att göra det så bra som möjligt.

Bland annat fick dansarna ta mer plats än de gjorde i Melodifestivalen.

 Jag tror att vi tänkte bara att det skulle kännas ännu större, ännu mäktigare. Nu får man ju inte heller ha fler personer på scenen än vad vi redan är så det är ju lyxigt att kunna ha fler på i bakgrunden. Vi tänkte nog också att detta var mycket större än Mello, så att det var mer rätt det skulle bli fler människor som går än ansikten. Det tyckte jag blev jättemäktigt när man ser det i bild, säger Tusse.

STOCKHOLM 20210313 Tusse gråter under pressträffen efter att ha vunnit lördagens final i Melodifestivalen, som sänds från Annexet utan publik på plats på grund av coronapandemin. Foto: Henrik Montgomery / TT

LÄS MER: Efter Björkmans order – så måste Tusse ändra succén inför Eurovision-finalen: ”Han är en…”

Tusses framtidsbesked

Nu efter Eurovision-finalen är det dags att återvända hem till Sverige efter en tid i Rotterdam, och Nöjeslivet fick en pratstund med Tusse om framtiden.

När han kommer hem finns det redan vissa fasta planer.

Efter Eurovision så är nästa grej att ta studenten i juni. Så jag har några veckor på mig att lämna in alla uppgifter och vara i skolan så att säga. Så sen blir det att ta studenten, sen börjar arbetet med att sätta sig ner och börja skriva nya låtar. Det ska bli superduperkul, säger han.

Foto: SVT

Tar paus från musiktävlandet

För de som hoppas att artisten kanske återvänder till Melodifestivalen eller i Eurovision i framtiden får ett tråkigt besked.

För Tusse finns det just nu inga tankar på det, istället kommer han ta en paus från tävlandet.

Vi får se med mello. Jag känner mig inte tävlingssugen längre för jag har tappat suget på att tävla i musik. Det är så mycket prestation och det tar hårt på en, alltså i spänningen.  Jag tror jag är trött på den här spänningen och vänta på ett resultat. Men man vet aldrig, det kanske blir sugen på det någon gång i framtiden. Men just nu för tillfället så ska jag nog ta en paus från att tävla, säger han.

Tack för showen Tusse! Den var makalöst bra! Vi önskar dig all lycka till i framtiden och vi hoppas det inte dröjer länge tills vi får höra mer från dig!