Efter avhoppet – Christer Björkmans ärliga ord om Cornelia Jakobs: ”Hon är en…”

Inte längre en del av den svenska delegationen i Eurovision Song Contest.

Men Christer Björkman har förstås full koll på Cornelia Jakobs.

Nu ger den forne schlagergeneralen sin dom om svenskhoppets chanser, skriver Aftonbladet.

Eurovision Song Contest är mitt inne i sin bubbla och många saker är sig lika. Men en sak som definitivt är annorlunda, är avsaknaden av Christer Björkman.

För många svenskar är Christer Björkman synonym med Melodifestivalen och Eurovision Song Contest, och inte är väl det så konstigt.

Under sin aktiva karriär tävlade 64-åringen själv tre gånger i Melodifestivalen, och vann densamma en gång. Därefter kom han att bli Sveriges stora schlagergeneral, ett uppdrag som Christer Björkman rattade med den äran i många år.

Han var artistansvarig i Melodifestivalen,”Head of Delegation” för den svenska truppen i Eurovision Song Contest och har dessutom agerat både showproducent och kommentator i Europatävlingen.

Men i fjol valde Björkman att lämna den stora nöjesapparaten för andra äventyr.

LÄS MER: Edward af Silléns ord om Björkman – Christers förändring efter flytten utomlands: ”Provocerande”

Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

Christer Björkman i American Song Contest

Anledningen till avhoppet från Melodifestivalen var att Christer Björkman i stället klev på ett uppdrag som exekutiv producent för American Song Contest.

Programmet är en amerikansk satsning på samma tema som Eurovision Song Contest. Men i stället för att länder tävlar mot varandra, är det ett bidrag från varje delstat i USA som gör upp om slutsegern. Tidigare i veckan stod det klart att den första segraren är Alexa som representerar Oklahoma.

Nog stormtrivs också Christer Björkman med det nya uppdraget på andra sidan Atlanten.

– Vi trivs otroligt bra och allt är jättehärligt. Jag hade ju tänkt att jag skulle dra mig tillbaka och ta det lite lugnare och göra lite roliga saker – och så fick jag det här. Det är en jävla bonus i slutet av karriären, säger Christer Björkman till Aftonbladet.

LÄS MER: Efter uppbrottet från Melodifestivalen – så är Christer Björkmans liv idag

christer björkman
Foto: Jessica Gow / TT

Björkmans ärliga ord om Cornelia Jakobs

Men trots att flyttlasset har gått från Sverige och Nacka till USA och Los Angeles, har Christer Björkman fortfarande full koll på Melodifestivalen och Eurovision Song Contest.

Och han är full av beundran för årets svenska representant, Cornelia Jakobs.

– Hon är otroligt begåvad, låten är skitsnygg och hon har ett väldigt personligt uttryck som skiljer sig från alla andra, säger Christer Björkman till Aftonbladet.

Med det sagt, tror den forne schlagergeneralen också på Sveriges chanser i lördagens stora final. Så pass mycket, att han menar att Cornelia kan vara med och fajtas om segern.

– Jag är helt övertygad om att hon är en topp fem-kandidat, kanske till och med topp tre. Jag tror hon kommer vara med i den absoluta toppen.

Vad tror du om Cornelia Jakobs chanser i lördagens final av Eurovision Song Contest? Lämna gärna en kommentar!

eurovision song contest, cornelia jakobs
TURIN 20220512 Sveriges Cornelia Jakobs med låten ”Hold Me Closer” under semifinal 2 i Eurovision Song Contest 2022. Foto: Jessica Gow / TT

LÄS MER: Svenskar som vunnit Eurovision Song Contest: Artister, låtar och årtal