FOTO: TT Nyhetsbyrån

Efter succén i Eurovision – därför säger John Lundvik nej till Melodifestivalen

John Lundvik ledde Eurovision-finalen efter att alla jurygrupperna sagt sitt. Men efter tittarnas röster halkade han ner och slutade på en sjätte plats i tävlingen. 

Men Lundvik kommer inte att ta chansen till revansch, för nu meddelar han att han inte kommer ställa upp i Melodifestivalen igen.

– Just nu, nej. Teoretiskt sett går det inte att toppa det jag gjorde, säger han till Nöjeslivet.

Foto: Jonas Ekströmer / TT

Det blev en gastkramande avslutning på Eurovision Song Contest. Vårt svenska hopp, John Lundvik, ledde tävlingen efter att jurygrupperna hade röstat.

Men när tv-tittarna hade sagt sitt så halkade Lundvik ner till en sjätteplats. Vann gjorde i stället Nederländerna med Duncan Laurence.

Det var med tudelade känslor som Lundvik mötte pressen efteråt.

– Jag tror att alla i rummet är där för att vinna. Det är klart att det är en besvikelse när man inte är den som de ropar upp. Jag är ganska nöjd, men väldigt trött. Nu ska jag krama familjen som jag längtat efter i två veckor, sa John Lundvik till Expressen.

Därför säger han nej till Mellon

Nu berättar John Lundvik om framtidsplanerna – och en eventuell återkomst i Melodifestivalen.

Kan du tänka dig att ställa upp i Mello igen?

– Just nu, nej. Teoretiskt sätt går det inte att toppa det jag gjorde. Det var historiskt med åtta tolvor från juryn och så Sveriges röst, och med en sån vinstmarginal. Jag tror inte det går att göra om, säger John Lundvik när Nöjeslivet träffade honom inför avresan till Israel.

Tack för showen i Eurovision, John! Det räckte tyvärr inte hela vägen den här gången, men du ska ändå vara stolt. Dela artikeln för att hylla John Lundvik!