Glädjebeskedet: Eva & Ewa vill bjuda på show igen – uppges återvända till Melodifestivalen nästa år

Det är en tid tills nästa Mellocirkus drar i gång.

Men redan nu är en stor del av startfältet klart, och ett av bidragen står inga mindre än Eva Rydberg och Ewa Roos för, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– De hade så kul förra gången att de vill vara med igen, säger en uppgiftslämnare till tidningen.

I fjolårets Melodifestivalen tog Eva Rydberg och Ewa Roos sig till Andra chansen med sin glädjefyllda låt ”Rena Rama dingdong”.

De rutinerade revyveteranernas låt blev så populär att den till och med sålde guld.

Trots att de inte nådde hela vägen fram i tävlingen fick de återvända till Melodifestivalen i år – men då som pausunderhållning. Då sjöng de ”Rena rama dingdong” förutom på svenska även på tyska och finska.

Uppträdandet hyllades stort av både tittare och recensenter.

”Det här är ju det enda från kvällen som på riktigt lämnar ett avtryck. Det här är vår ryska gummor-skräll, med potential att lätta upp den där prestationsinriktade bror duktig-stämpeln vi dras med i Eurovision”, skrev Expressens Maria Brander efter tävlingen.

LÄS MER: Svenska folkets jubel efter Eva Rydberg och Ewa Roos comeback – hyllas stort: ”Kvällens bästa bidrag”

Efter besvikelsen – nu återvänder duon

Efter det hyllade framträdandet delade Eva Rydberg klippet på sin Facebook, där hon beklagade att det inte går att rösta på dem.

”Tyvärr går inte bidraget att rösta på”, skrev hon.

Men nu är det klart att det kommer bli möjligt att rösta på duon igen. Enligt uppgifter till Aftonbladet kommer den älskvärda duon nämligen återvända till tävlingen nästa år.

De får då ytterligare en chans att tävla om att representera Sverige i Eurovision Song Contest 2023, som kommer att hållas i Liverpool.

Att Eva och Ewa bara var med på skoj i fjol hindrar dem inte från att vilja ha skoj igen, säger en källa till Aftonbladet.

– Det ska tävla med lite samma typ av plojlåt som de gjorde förra gången, lite revyschlager, säger källan.

Eva Rydberg och Ewa Roos i Melodifestivalen 2022. Foto: Annika Berglund/SVT
Eva Rydberg och Ewa Roos i Melodifestivalen 2022. Foto: Annika Berglund/SVT

Inte den enda återvändaren

Enligt Aftonbladets uppgifter är även den folkkära duon Nordman med nästa år.

Duon, som består av Håkan Hemlin och Mats Wester, har gått till final i Melodifestivalen två gånger tidigare. De återförenades i sommar efter en paus under några år.

Utöver dem finns även återvändarna Wiktoria Johansson och The Mamas-sångerskan Loulou Lamotte med i startfältet för nästa år.

Det är ändå inte helt klart precis hur startfältet kommer se ut. Enligt Aftonbladet har minst en artist tackat nej till att tävla i nästa års tävling.

Vad tycker du om att Eva & Ewa ska återvända till Mello? Dela med dig i vårt kommentarsfält!