FOTO: TT Nyhetsbyrån

John Lundvik skriver historia – nu avslöjar han löftet om konkurrenten vinner

John Lundvik tävlar på två fronter i kväll. Inte nog med att han representerar sig själv med låten Too Late For Love – han har dessutom chansen att vinna med Storbritannien(!).

Lundvik är den första svenska artisten i Eurovision Song Contests historia som har dubbel vinstchans.

Hela Sverige håller tummarna för John Lundvik och hans bidrag ”Too Late For Love”. Men artisten själv kan bli vinnare för ett helt annat land, nämligen Storbritannien.

Därför är John Lundvik redan historisk

Det är nämligen Lundvik själv som skrivit Michael Rices låte ”Bigger Than Us”.

Nu är han alltså historisk som den första svenska artist att tävla mot sig själv.

– Det är mer än kul grej. Jag vet inte riktigt hur man ska göra för att ta in det. Det är en kanonlåt som Michael Rice gör. Jag tycker han är fantastiskt bra och rätt för den här låten, säger han till Nöjeslivet. 

FOTO: TT Nyhetsbyrån

Lundvik tror att Michael Rice är helt rätt man för låten.

– Det är väldigt svårt att hitta rätt sångare till en låt man skapat. Där har jag haft jätteproblem genom åren. Men jag tycker Michael Rice är fantastiskt bra och rätt för den här låten, säger han till Nöjeslivet. 

Som låtskrivare har den svenske Mello-vinnaren varit högst delaktig i Storbritanniens bidrag.

– Absolut! Som upphovsman har man ganska mycket att säga till om, vad man tycker låten bör ha för att den ska göra sig rättvisa. Men efter Michaels vinst i Manchester fanns det inte mer tid för mig att lägga energi på det. Han har ett bra team runt omkring sig så jag tror han kan vara ganska lugn, säger han till Nöjeslivet.

Snackade ihop sig innan tävlingen

John Lundvik har pratat mycket med engelsmannen inför Eurovision.

– Vi har snackat mycket. Vi träffade varandra i London, på ett Eurovisionparty, där vi båda uppträdde. Då var jag riktigt sugen på att sjunga ihop med honom, men jag gjorde inte det, säger John och ler brett. 

Foto: Jonas Ekströmer / TT

Lundvik passade även på att ge några välbehövliga tips till sin kollega.

– Michael Rice är ung och har inte gjort det här länge. Han är ganska ny i gemet. Så mitt tips är att bra tro på sig själv. För han sjunger ju så oerhört bra. Ibland är det svårt att våga luta sig mot att man faktiskt är bra på någonting. Man börjar tänka koreografi, kläder, frisyr och börjar göra konstiga saker in i kameran, i stället för att koncentrera sig på sin sång, säger han till Nöjeslivet. 

Löftet om konkurrenten vinner

Om Storbritannien skulle vinna Eurovision så lovar John Lundvik att gå upp på scenen.

– Självklart. Om han vinner är det klart jag går upp på scenen. Jag hoppas det går väldigt bra för honom, så länge det går lite bättre för mig, säger han och skrattar.

Dela artikeln för att önska John Lundvik lycka till i Eurovison!