Lasse Kronérs nya ilskna kritik mot Eurovision – hårda känga inför avgörandet: ”Bedrövliga” 

Han har själv lett Melodifestivalen, och är en av våra mest folkkära programledare.

Men Lasse Kronér är inte intresserad av programmet längre, snarare tvärtom.

– Totalt ointressant, säger han till Nöjeslivet.

Lasse Kronér är en av våra mest folkkära programledare och genom åren har vi sett honom leda en rad olika program.

I flera år ledde Lasse Kronér ”Bingolotto”, men sedan många år tillbaka är det SVT och ”Doobidoo” som gäller för tv-profilen.

Och vilken framgång det har varit. Under förra säsongen toppade”Doobidoo” listan över landets mest sedda program, och programledaren var själv mycket nöjd över succén.

 I år har inte varit klokt. Jag känner en stor ödmjukhet och tacksamhet. Så oväntat bra att det går just så bra, sade han till Nöjeslivet då.

LÄS MER: Lasse Kronér fyller 60 år – stjärnan vägrar gå i pension: ”Har fortfarande mycket att stå i”

Lasse Kronér ilskna kritik mot Eurovision

Men ”Doobidoo” är långt ifrån det enda programmet som Lasse programlett.

Stjärnan har även lett landets största musiktävling: Melodifestivalen.

I år var det Loreen som kammade hem vinsten i Melodifestivalen med låten ”Tattoo”. I helgen tävlar hon mot de andra länderna i finalen i Liverpool.

Men tävlingen är inte längre något som lockar Lasse. När Nöjeslivet fick en pratstund med programledaren inför årets Eurovision, berättade Lasse att han inte ser på programmet.

 Här kan jag säga med hundra procent säkerhet att det är totalt ointressant. Det har blivit nåt som jag inte tycker om, jag gillade när det var musiker med. När det var ett stort band och orkester. Men nu är jag helt ointresserad, säger Lasse till Nöjeslivet.

Och det är inte det enda som Lasse är bekymrad över.

Sedan har jag tusen åsikter om manusen till programledarna. Det är bedrövligt och det får jag tycka för jag har blivit gammal, säger han till Nöjeslivet.

På frågan om Lasse själv skulle vilja vara programledare, svarar han:

Jag har varit programledare för mello och jag skulle kunna tänka mig att göra det igen, utan att tro att jag ens är påtänkt. Men, jag tror att tävlingen skulle må bra av att ha en programledare som har musik i botten. Det behöver inte vara jag, utan vem som helst. Men jag tror att det är viktigt och att programledaren skriver sitt manus själv.

Lasse Kronér, Loreen
Foto: Svt

Lasse Kronér om Loreen i Eurovision

Men allt är inte dåligt med tävlingen i år, Loreen är en av ljusglimtarna.

Jag har hört Loreens låt, den tycker jag är skitbra. Men jag är helt ointresserad av programmet, säger Lasse Kronér till Nöjeslivet.