Foto: TT/TV4

Måns Zelmerlöws plötsliga karriärdrag – nya uppdraget utomlands väcker uppståndelse

Måns Zelmerlöw värvas till BBC.
Här är svenske stjärnans nya internationella uppdrag.

Det har nu gått åtta år sedan Måns Zelmerlöw lyfte trofén mot skyn och jublade över Sveriges sjätte vinst i Eurovision Song Contest genom tiderna.

Bidraget ”Heroes” med sin innovativa dansshow tog hela Europa med storm, och gjorde över en natt Måns till en av Europas hetaste artister.

Ni minns kanske hur det såg ut den där magiska kvällen? Om inte – eller om ni helt enkelt bara vill återuppleva det hela – kommer en repris här i klippet nedan.

Nu är Måns, som i höstas flera bejublade framträdanden i TV4:s ”Så mycket bättre”, återigen aktuell på den internationella arenan.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Året därpå – när Eurovision kom till Sverige – var det just Måns som tillsammans med Petra Mede stod värd för programmet som samlar runt 200 miljoner tv-tittare över världen.

Hyllades som bäst genom tiderna

Även då hyllades Zelmerlöw – kanske framför allt för mellanakten ”Love Love Peace Peace”, där de svenska programledarna skojade till det med ett nummer där de tillsammans skulle komponera det ultimata schlagerbidraget. Tilltaget hyllades bland annat av amerikanska sajten Buzzfeed, som skrev att Mede och Zelmerlöw var de ”bästa programledarna i Eurovisions historia”.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Som Eurovision-vinnare har han skrivit in sig i musiktävlingens historia, och nu står det klart att Zelmerlöw kommer att höras i brittisk radio i samband med den kommande ESC-arrangemanget i vår.

Det är just Storbritannien och Liverpool som är värdar för årets Eurovision, i stället för förra årets vinnare, det krigsdrabbade Ukraina.

Måns Zelmerlöw värvas in av BBC – inför Eurovision 2023

Brittiska public service-bolaget BBC meddelar nu att Zelmerlöw kommer att vara en av programledarna för kanalens nya podcast-satsning inför Eurovision 2023. Detta tillsammans med tre andra, brittiska BBC-profiler.

– Den 31 januari lanseras också BBC:s Eurovision-podcast, Eurovisioncast, gjord av teamet bakom succépoddarna Newscast och Ukrainecast. Fyra programledare kommer att rikta uppmärksamheten mot den största musiktävlingen i världen: Eurovisionvinnaren Måns Zelmerlöw; Eurovision-fan, BBC Breakfasts Nina Warhurst; BBC News Eurovision-reporter Daniel Rosney och Radio Merseyside-presentatören, Liverpudlian Ngunan Adamu, skriver BBC i ett pressmeddelande.

Första avsnittet släpps den 31 januari och kommer även kunna höras i brittisk radio veckovis.

– Eurovisioncast kommer att ge skvaller från insidan om planer och unika insikter om tävlingen. Lyssnarna kommer också att höra från tidigare tävlande, de som kommer att delta i tävlingen 2023 och kändisfans.

BURGSVIK 20220617 Måns Zelmerlöw spelar in Så mycket bättre på Grå Gåsen i Burgsvik på södra Gotland. Foto: Karl Melander / TT
BURGSVIK 20220617 Måns Zelmerlöw spelar in Så mycket bättre på Grå Gåsen i Burgsvik på södra Gotland. Foto: Karl Melander / TT

Stort lycka till, Måns!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar!