Nordiska grannländernas dom – om Tusses chanser i Eurovision: ” Har knäckt koden när det gäller…”

Tusse blev det svenska hoppet att ta sig från semifinalen till den stora festen i Eurovision song contest på lördag.

Och artisten gjorde det verkligen galant.

I den stora finalen får också Sverige sällskap av våra grannländer som har en hel del att tycka till om vårt svenska bidrag.

Der blev en riktig nervös stämning när det var oklart om Sverige och Tusse skulle ta sig vidare från första semin med ”Voices”.

Men glädjen blev total när det stod klart att vi knep en av de tio platserna.

I en intervju med Nöjeslivet berättar artisten nu om känslorna.

 Semifinalen var sjukt kul. Det som hände var att jag blev mer nervös än vad jag trodde att jag skulle vara. Jag har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv de där sekunderna jag började sjunga. Jag tänkte bara ”det släpper inte”. Annars brukar nervositeten släppa precis när jag ska börja sjunga. Men nu höll den sig ganska länge, säger han till Nöjeslivet och fortsätter:

 Men förutom det så blev jag väldigt nöjd med numret. Och jag är så glad att vi gick vidare.

Tusse
Foto: Stina Stjernkvist/SVT

LÄS MER: Arvingarnas oväntade pik till Tusse bakom kulisserna – bandets plötsliga utspel: ”Du var bättre på…”

Så tycker Norge om Tusses ”Voices”

I den stora finalen av årets Eurovision får vi också sällskap av våra härliga grannländer.

Island, Finland och Norge har alla knipit en plats och gör därmed Tusse sällskap.

Tyvärr ramlade Danmark på målsnöret och får istället se stora finalen utan landets bidrag där.

Men vad tycker egentligen Finland och Norge om Sveriges bidrag?

Vi har tagit ett snack med två Eurovision-experterna från de två länderna för att få svar på detta.

Jag tycker att Tusses sång är otroligt bra – det är precis hur en riktig Eurovision-låt ska vara. Sverige har verkligen knäckt koden när det gäller att konstruera fantastiska Eurovision-bidrag. Det verkar nästan som om ni har ett recept på det! Tyvärr tror jag att Tusse gjorde mycket bättre i den svenska finalen än i tisdagens semifinal. Hans röst sträckte sig inte riktigt för mig – vilket är oerhört viktigt för just den låten. Rösten måste på något sätt trycka ordentligt för att känna att den ”tårar” lite under de starka delarna, säger norska Maria Ludvigsen och fortsätter:

Jag tycker också att Tusses kläder var mycket snyggare i den svenska finalen än nu. Hoppas att han klarar sig bra på lördag, men jag tror tyvärr inte att det kommer att bli en seger för Sverige i år. Även om jag ÄLSKAR Tusse både som artist och som person, måste jag erkänna att jag hade större tro på The Mamas eller Dotter i finalen.

Men det finns en svensk stjärna som Maria saknar i tävlingen trots lovorden om Tusse.

PS, låt Carola komma tillbaka nästa år?

Tusse
Foto: Jessica Gow/TT

LÄS MER: Därför hindras Tusse i Eurovision – avgörande beslutet bakom kulisserna efter stora oron

Finland: ”En utmanare”

Och lovorden verkar fortsätta när nästa Eurovision-expert tar vid.

Finländska Pietari Koskinen fortsätter hylla Sveriges bidrag och tycker att Tusse kan vara en kraft att räkna med i stora finalen.

Sverige verkar verkligen fortsätta att rulla på med fantastiska låtar i Eurovision-tävlingen i år med Tusses-uppträdande. Den typ av förenklad ljusshow och koreografi runt showen fungerar också bra tillsammans med låten som har en kraftfull atmosfär som går igenom den tack vare Tusses röst som verkligen är något annat, säger han och fortsätter:

Låten låter som något du kan förvänta dig av några av de största stjärnorna runt om i världen så det är riktigt häftigt att se något sådant komma från Sverige!

https://www.instagram.com/p/CPD1PRxDT1_/

Pietari fortsätter med att berätta att han även blivit berörd av Tusses starka resa och att låten därmed får ett ännu större avtryck.

Efter att ha läst lite om Tusses förflutna är det verkligen ännu mer kraftfulla saker och jag känner att sång som detta med ett starkt budskap som resonerar till människor runt om i världen med Black Lives Matter -andan verkligen kan gå långt. Den har alla element för framgång. Definitivt en utmanare i årets tävling!

Vad tycker ni om de nordiska ländernas dom? Lämna gärna en kommentar kring vad ni tycker på vår Facebooksida.

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.