Tusses drama bakom kulisserna – tvingas ändra framträdandet inför Eurovision: ”Har varit mycket…”

Den första semifinalen av årets Eurovision song contest närmar sig med stormsteg.

Inför den stundande tävlingen berättar nu svenska hoppet Tusse om förändringarna i kulisserna till numret.

– Det har varit mycket fram och tillbaka, säger artisten till Nöjeslivet.

”Voices” är bidraget som ska ta Europa med storm och förhoppningsvis ta Sverige från den första semifinalen i Eurovision till den stora finalen på lördagen.

Men vägen dit har inte varit så lätt.

I en intervju med SVT berättade den populära artisten om hur han har fått kämpa med rösten, sedan vinsten i Melodifestivalen.

– Doktorn säger att halsmandlarna måste bort. Om vi skulle göra ett sånt ingrepp så kommer jag behöva vila i över fem veckor, det skulle innebära att jag inte skulle kunna vara med i Eurovision. Jag fick panik, säger han i SVT-intervjun.

Hans röstproblem gjorde att läkarna till slut inte såg någon annan utväg än att operera.

Tusse berättar hur orolig och rädd han var för att någonting skulle påverka rösten, men efter en tid kom glädjebeskedet.

Han kunde sjunga igen.

Tusse
Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Känslorna inför semifinalen

Nu är förberedelserna i full fart kring semifinalen, och Nöjeslivet fick ett snack med Tusse inför semin.

Rösten mår bra och genrepet gick finemang.  Hälsan mår bra, jag har haft några dagar som varit riktigt bra och jag har fått vila. Och jag känner allt har rullat på, säger artisten.

Hur det kommer gå i semin vill inte Tusse sia kring, men han hoppas på det bästa.

Det är svårt att säga. Det är ett riktigt starkt år med starka låtar och artister.  Men man vet aldrig hur Europa röstar. Men vi har ett starkt nummer och jag tycker vi har ett starkt budskap som jag vill få fram genom rutan. Och gör jag det så är jag nöjd. Sen får vi se hur Europa väljer att rösta.

Tusse
Foto: Jessica Gow/TT

Så har numret ändrats

Men även om hälsan är bättre i dag, än precis efter mellovinsten så finns det andra saker som det har behövts jobbas på.

Tusse berättar att det svenska gänget har fått göra om lite i numret, men att de nu känner sig trygga med numret.

Det har varit mycket fram och tillbaka med ljuset men nu känns det toppen. Det känns som allt gick bra på repet så nu har vi något vi är riktigt stolta över och som vi vill visa upp för hela Sverige men också Europa.

Vad vill du säga till svenska folket nu inför tävlingen?

Inför semin vill jag säga ett stort, stort tack till hela svenska folket. Till alla som röstat på mig och tagit mig hit.Jag är sjukt stolt över att få stå här och representera Sverige. Jag ser det som ett tillfälle för mig att visa var vi går för och säga ett stort tack till Sverige för allt jag fått, säger han och fortsätter:

För den utbildning jag har fått och att jag fått växa upp här och växa till den jag är. Jag hoppas alla är med mig här på scen, och jag sjunger speciellt till er. 

Vi önskar dig all lycka till i tävlingen Tusse! Vi håller alla tummar och tår för dig. För oss är du redan en stjärna!