Foto: SVT/TV4 (Youtube)

108-åriga Dagny Carlssons besked om framtiden – efter nya sjukhusbesöket: ”Vissen”

108-åriga Dagny Carlsson är nyligen fått komma hem efter sjukhusbesök.
Nu väntas hon dra ner på takten i sin omtyckta blogg.
– Jag tror också att man fann mig så vissen att det blev ambulans till Danderyds geratiska klinik, skriver Dagny i sin blogg.

Dagny Carlsson fick sitt stora genombrott efter tv-dokumentären ”Livet börjar vid hundra” som gick i SVT och skildrade hennes väg från datorkursen till att bli Sveriges äldsta bloggare. Hon har haft sin blogg i flera år och även gett ut en egen bok, ”Livet enligt Dagny”.

Dagny är gäst i veckans ”Skavlan”. Foto: Pillan Thelaus/SVT

Med sina rappa kommentarer och härliga skratt har hon fått en självklar plats i många människors hjärtan. Det har också blivit en hel del tv-medverkan i andra sammanhang såsom Nyhetsmorgon, Skavlan och Fråga doktorn för den tidigare Försäkringskassan-medarbetaren Dagny. Dessutom har det blivit sommarprat i radions P1 och även långfilmsdebut i ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann” där Robert Gustafsson hade huvudrollen.

Den 8 maj i år fyller Dagny Carlsson 109 år.

Nu meddelar hennes datorlärare Elena att den folkkära profilen väntas dra ner på bloggandet. Beskedet kommer efter ett sjukhusbesök som 108-åringen nyligen tvingades till.

STOCKHOLM 20160816 Dagny Carlsson, 104 år, nominerad i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan, som sänds i Kanal 5 den 4 september. Här fotograferad under presentationen av årets nominerade. Foto: Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20160816 Dagny Carlsson, 104 år, nominerad i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan, som sänds i Kanal 5 den 4 september. Här fotograferad under presentationen av årets nominerade. Foto: Fredrik Sandberg / TT

– Det är ett riktigt sammelsurium i min gamla hjärna. Jag lovade Elena att berätta allt som hänt men jag har svårt att reda ut begreppen. Jag tror att jag fick andningssvårigheter och  att hemtjänsten körde mig till Vårdcentralen. Jag tror också att man fann mig så vissen att det blev ambulans till Danderyds geratiska klinik, skriver Dagny i sin egen blogg.

Dagny förklarar att hon blev undersökt, samtidigt som hon passar på att hylla vården som hon fick.

– Nu är jag hemma igen och är väl delvis kurerad. Lite risig och okoncentrerad är jag i alla fall men jag reder mig, skriver Dagny och hälsar att hon hoppas vara på benen igen lagom till nästa dag.

Dagny kommer fortsätta blogga ”när hon orkar”

I slutet av inlägget har hennes väninna och datorlärare Elena skrivit några rader om Dagnys framtida bloggande. Enligt Elena har många frågat om Dagny och varför hon inte längre bloggar lika frekvent som tidigare.

– Jag passar på att lägga upp en bild och meddela att fortsättningsvis kommer Dagny att blogga när hon har något att skriva om och när hon orkar, skriver Elena i Dagnys blogg.

På söndagen skrev dock Dagny ett nytt blogginlägg, där hon menade att det fortfarande är ”lite snurrigt i mitt gamla huvud”, men att släktens besök med fika under dagen gjorde gott.

Vi är så många som ser fram emot dina intressanta inlägg om livet, Dagny, ta hand om dig! Du har gjort stor skillnad för många med din syn på livet och härligt uppmuntrande skratt i olika tv-sammanhang.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida om denna glädjespridare.