108-åriga Dagnys starka löfte – inför alla: ”Tills jag slutar mina levnadsdagar”

Här är Dagny Carlssons löfte – efter 108-årsdagen.

Sveriges mest omtyckta bloggare Dagny Carlsson fyllde nyligen 108 år – och hyllades unisont på både tv och i sociala medier. Tusentals och åter tusentals ville hurra för den livserfarna bloggaren.

Nu när firandet har lagt sig lite grann, fortsätter Dagny på den inslagna vägen – nämligen genom att blogga.

sin blogg skriver Dagny bland annat om minnen från förr, jämförelser med dagens läge – och lägger upp mycket bilder på vackra blommor.

I dagarna har hon också upplyst sina läsare om ett löfte till sig själv – och en sak som följt henne genom hela livet.

Papperstidningen.

I ett nytt inlägg på bloggen slår Dagny ett slag för den gamla hederliga papperstidningen. Hon berättar bland annat nostalgiskt om hur hon växte upp med lokaltidningen Kristianstadsbladet i sitt föräldrahem.

Enligt Dagny så levererades inte tidningen ut till prenumeranterna på den här tiden. I stället fick läsarna själva hämta dem – direkt från tryckeriet.

Foto: Youtube/SVT

”Det var mitt jobb att hämta ut tidningen på skolans middagsrast. Skolan hade ingen lunchservering den tiden. Antingen hade man ett smörgåspaket med hemifrån eller om man inte lång väg hem så åt man hemma”, skriver Dagny i sitt blogginlägg.

Dagnys spaning om papperstidningen då och nu

När hon jämför tidningen då och nu så har hon gjort en särskild spaning, som fler kanske håller med om (?).

”Man kostade på tidningarna lite mer trycksvärta förr i tiden så man blev lite kletig av läsningen”, skriver hon.

STOCKHOLM 20131216 Arkivfoto: Dagny Carlsson, hundraåringen som bloggar och Mathias Munter på röda mattan vid galapremiären på filmen ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” på biograf Rigoletto på Kungsgatan i Stockholm 2013. Foto: Erik Mårtensson / TT

Samtidigt spår 108-åriga bloggstjärnan en dyster framtid för just papperstidningen, tack vare den tekniska utvecklingen. Men en sak är i alla fall säker: Dagny blir papperstidningen trogen.

”Nu blir tidningarna snart överflödiga för folk läser nyheter i mobilen. Jag kommer dock att prassla med tidningen tills jag slutar mina levnadsdagar”, skriver hon i blogginlägget.

Håller du med Dagny? Läser du också papperstidningar? Skriv gärna en kommentar!

Du är underbar Dagny! Dela gärna vidare för att hylla denna stora inspirationskälla!