109-åriga Dagny Carlssons ärliga ord om hälsan – nya beskedet efter tuffa tiden: ”Jag lider av…”

Dagny Carlsson

Foto: Youtube & TV4

Dagny Carlsson är 109-åringen fångat många hjärtan med sitt charmiga bloggande.

Efter en oviss tid med sviktande hälsotillstånd berättar hon om livet i ett nytt blogginlägg.

”Jag har min dator och teven i rummet men tankarna fladdrar någon annanstans”, förklarar Dagny på sin blogg enligt Aftonbladet.

Dagny Carlsson, 109, är den otroliga kvinnan som började att blogga på vid den prestigefyllda åldern av 100 år.

Året innan gick hon en kurs för att lära sig om datorer och när resan med bloggen sedan tog fart fick den stor uppmärksamhet landet över.

Nästan alla blev nyfikna på vem den pigga kvinnan var och inte ens kungafamiljen kunde hålla sig ifrån att bjuda in den inspirerande bloggerskan till slottet

I mötet med kungafamiljen verkar Dagny ha charmat samtliga för när hon sedan fyllde 109 år fick hon ett grattis-kort av drottning Silvia.

”Jag skall minnas den här dagen med glädje och länge. Det var många vackra gratulationskort som jag skall spara och titta på när jag känner mig ensam”, skrev Dagny då i bloggen.

Foto: MyHeritage/Youtube

Sjukhusvistelsen

Men dessvärre tvingades Dagny att fira födelsedagen i en sjukhussäng. Bara dagar innan 109-årsdagen hade hon nämligen fått hjälp av hemtjänstpersonal att uppsöka sjukhuset.

”Jag tror att jag fick andningssvårigheter och att hemtjänsten körde mig till Vårdcentralen. Jag tror också att man fann mig så vissen att det blev ambulans till Danderyds geratiska klinik”, skrev hon då i ett blogginlägg.

Efter en tid på sjukhus förflyttades Dagny till ett nytt boende för att återhämta sig ordentligt. Nu, några månader senare har dagny lyckligtvis tillfrisknat men inte så pass väl att hon är kapabel att underhålla sin kära blogg. 

Då är det tur att hon får hjälp. Den senaste tiden har nämligen Dagnys vän och tidigare datorlärare Elena Ström kommunicerat ut 109-åringens ord på bloggen.

Foto: TV4

Senaste inlägget

Även om inläggen på Dagnys blogg kommer med lite glesare mellanrum nuförtiden så är det alltid lika underbart att höra att hon mår bra och hennes humor fortfarande är densamma. Vilket även Aftonbladet skrivit om.

I det senaste inlägget ger hon alla följare en lägesuppdatering.

”Hälsa alla att jag lever fast jag lider av brist på företagsamhet. Jag skulle gärna vilja vara i farten men saknar ork. Jag har min dator och teven i rummet men tankarna fladdrar någon annanstans”, meddelar Dagny Carlsson i bloggen enligt Aftonbladet.

Man får väl ändå konstatera att Dagny idag är Sveriges äldsta ”influencer” och i senaste inlägget svarar hon även på hur hon ser på det.

”Influencer är en person med många följare, en som använder till exempel sin blogg för att skapa opinion. Jag är glad att jag har haft inflytande över vad människor tycker och tänker”, förklarar Dagny.

Älskade Dagny! Vi önskar dig allt gott! Lämna gärna en kommentar på Facebook om ni också tycker att Dagny är helt fantastisk!

Exit mobile version