Melinda Jacobs tokhyllas efter stora nyheten – har skrivit barnbok: ”Äntligen”

Melinda Jacobs

Foto: Bonnier/TV4

Melinda Jacobs har under hela sitt vuxna liv arbetat för att göra det hon kan för familjehemsplacerade barn.

Nu har hon även skrivit en ny barnbok, ”Hitta hem,” tillsammans med journalisten och författaren Marie Oskarsson.

– Det är en bok för alla barn, säger Melinda när hon gästar Nyhetsmorgon i TV4.

När nyheten kom om att Lilla hjärtat dött så berördes hela landet, och snart blev Melinda Jacobs ett välkänt ansikte.

Hennes sorg, engagemang och historia gick rakt in i hjärtat på väldigt många och hela Sverige kände med henne.

Melinda var nämligen den familjehemsmamma som tagit hand om Esmeralda, som flickan hette.

Nyheten om att Agnetha Fältskog blivit ihop med sin stalker slog ned som en bomb på 90-talet. Men vad dolde sig bakom rubrikerna? Hur förvandlades en romans till en ren och skär mardröm? Hur träffades dem? När gick allt fel och vad hände sen? Det tar vi reda på i senaste avsnittet av Nöjesbubblan. Glöm inte att prenumerera via Spotify eller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

Hon har varit familjehem sedan hon var 21 år gammal och genom åren har Melinda på väldigt många sätt kämpat för familjehemsplacerade barn.

Melinda Jacobs arbete för barnen

Efter det som hände med Esmeralda har hon varit delaktig i att genomföra nya lagar, skrivit en bok, samtalat, föreläst och på alla sätt hon kunnat försökt berätta Lilla hjärtats historia.

För en tid sedan släpptes även dokumentärfilmen ”Mammahjärta.”

”Här har ni en bild av My Sandström med sin kamera i handen. My har under nästan 1,5 år följt vårt liv. Nu får jag äntligen berätta att Dokumentären som fått namnet ”mammahjärtat” sänds på SVT den 14 november. Dokumentären ger en inblick i hur det är att leva som familjehem men är också en skildring av mig och mitt liv. Hoppas ni vill titta och kommer tycka om den,” skrev hon på sin Instagram då.

Men även på det privata planet har det hänt mycket i Melindas liv.

Stora familjelyckan med E-type

Idag består familjen av flera barn, varav det senaste tillskottet är Melinda och Martin ”E-type” Eriksons lilla dotter Izadora som kom till världen i januari.

Paret träffades under förra våren och kärleken mellan dem är minst sagt sprudlande.

Något som Melinda beskriver har varit väldigt fint.

– Jag mår bra idag. Det känns som att jag fick en andra chans i livet, så kan man säga. Jag träffade Martin, vi har fått henne och bara att få känna lycka igen känns som en stor gåva. För det tror man inte när det är som mörkast, säger hon i Nyhetsmorgon i TV4 och tittar ner på Izadora som är med i studion.

Foto: TV4/Nyhetsmorgon

Läs mer: Melinda Jacobs bekräftar planerna med E-type – så blir bröllopet med kärleken: ”I höst…”

Härliga nyheten

För tillfället planerar paret sitt bröllop som ska äga rum i höst, men Melinda har också nyligen gjort något väldigt spännande karriärsmässigt.

Tillsammans med journalisten och författaren Marie Oskarsson har hon nämligen skrivit en barnbok som handlar om familjehemsplacerade barn.

”Hitta hem är en varm och vardagsnära skildring av hur det kan vara att bli familjehemsplacerad som barn. Omkring 35 000 barn i Sverige kan av någon anledning inte bo tillsammans med sina föräldrar. Genom att synliggöra dessa barn vill Melinda Jacobs och Marie Oskarsson ge igenkänning och styrka till barn som inte lever ihop med sin familj, men också bidra med kunskap och förståelse till dem som lever under trygga hemförhållanden,” står det om boken på förlaget Bonnier Carlsens hemsida.

Foto: Gabriel Liljevall/Bonnier Carlsen

”Skriven ur ett barns perspektiv”

Och under onsdagen vankas det firande, skriver Melinda på sin Instagram.

”Idag släpptes äntligen min bok Hitta hem som jag gjort tillsammans med Marie Oskarssons. Detta firar vi med en liten releasefest på förlaget i Stockholm på onsdag,” skriver hon.

I Nyhetsmorgon påpekar Melinda att även om boken handlar om familjehemsplacerade barn, så är det en barnbok som alla kan läsa.

– Den är verkligen skriven ur ett barns perspektiv. Och det är en bok för alla barn. Familjehemsplacerade kan känna igen sig, att jag inte är ensam. Men andra barn kan också få en förståelse för hur svårt det faktiskt är att byta familj, och komma till en ny skola och landa, säger hon.

Följarnas reaktioner

I kommentarsfältet är det nu många av följarna som hyllar henne efter den glada nyheten.

”Beställde precis. Är familjehem till tre barn och sen plus mina två biologiska barn. Vi ser mycket fram emot att läsa den!!”

”Vilken människa du är helt fantastisk.”

”Fick boken igår och sträckläste den!!! Såå fin och viktig”

”Vilken fin människa du är!”

”Så bra! Ska bli väldigt kul att läsa”

Grattis till boken och vi önskar dig all lycka, Melinda!

Exit mobile version