STORT GRATTIS: Björn Skifs fyller 76 år – bästa vännens fina hyllning: ”Han är en klippa”

Björn Skifs, 76 år

Foto: TT/TV4

Björn Skifs är en av våra mest folkkära artister.

Men utöver det är han också en oerhört älskad make, far och bästa vän.

Nu har det blivit dags för honom att fylla 76 år.

Björn Skifs är en person som förgyllt tillvaron med sin vackra röst och fina musik i flera decennier.

Nyheten om att Agnetha Fältskog blivit ihop med sin stalker slog ned som en bomb på 90-talet. Men vad dolde sig bakom rubrikerna? Hur förvandlades en romans till en ren och skär mardröm? Hur träffades dem? När gick allt fel och vad hände sen? Det tar vi reda på i senaste avsnittet av Nöjesbubblan. Glöm inte att prenumerera via Spotify elller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

Han är en artist som är oerhört uppskattad och genom åren har han minst sagt hunnit med mycket.

Björn Skifs har medverkat i Melodifestivalen hela fyra gånger om. Han har briljerat på svensktoppen, sjungit framför kungafamiljen och skapat oförglömliga låtar.

Björn Skifs långa karriär

Ja, det är få personer som berört på samma sätt som just Björn Skifs eller som har lyckats bli lika folkkära som han är.

Många av hans klassiker såsom ”Michelangelo” och ”Håll mitt hjärta” spelas flitigt än idag och hans avtryck på svenska musikbranschen är stort.

Här kan du se Björn sjunga ”Michelangelo” på Liseberg 2013:

Artisten har även skördat framgångar utomlands och blivit ett välkänt namn internationellt med bland annat låten ”Hooked on a feeling.”

Men bakom rampljuset och Björns fantastiska prestationer som artist är han även en oerhört älskad och uppskattad make, vän och pappa.

”Hon är mitt allt”

Den 20:e maj 1988 gifte sig stjärnan sin Pernilla, som han har sönerna Oliver och Jonathan med.

Därefter har de stått vid varandras sida genom vått och torrt och kärleken mellan dem tycks vara sprudlande fortfarande.

– Henne, med stort h, det är ju det. Hon är ju liksom, det låter som en klyscha, men hon är mitt allt. Sen att hon fortfarande är skitsnygg, det gör ingenting, har Björn Skifs sagt i Carina Bergfeldts talkshow om sin stora kärlek.

Foto: Anders Holmström/TT

Sönernas ord om uppväxten

Sonen Oliver har berättat i ”Malou efter tio” om uppväxten med Björn och Pernilla.

– Jag var med ganska mycket på turnéer. Har fått se min beskärda del av nattstäckor i turnébussar och sprungit runt mycket och stört backstage. Det var en del av uppväxten, precis som för många andra, att få besöka föräldrarna på arbetsplatsen, berättade Oliver Skifs i programmet och fortsatte:

– Jag hade ett jättebra uppväxt, full med galenskaper.

Foto: TV4

”Vi stöttar varandra”

Men utöver familjen så har Björn också haft fina vänner genom livet. En av dessa är Tommy Backner, som berättat i programmet ”Vilket liv!” hur fin vän Björn är.

– Vi kan ju prata om allt, vilket vi ofta gör, och som sagt vi stöttar varandra. Däremellan har vi jätteroligt, nästan bara väldigt roligt, säger Tommy i programmet.

STOCKHOLM 20111110 Artisten Björn Skifs här fotad inför albumsläppet ”Break the spell” Foto: Pontus Lundahl/TT

En annan av Björn Skifs nära vänner, komikern Lennie Norman, har även han vittnat om hur härligt det är att umgås med honom.

– Vi har känt varandra så fruktansvärt länge, eftersom vi träffades på 60-talet vet vi inte exakt när det var, eftersom det var ett lite vilt decennium. Men vi träffades nånstans runt 67-68, och sedan dess har vi varit bästa vänner, har Lennie Norman sagt till Nöjeslivet och fortsatt:

– Han är en av de där vännerna som.. Jamen du vet, när man säger till någon att ”berätta inte det här för någon”, då vet man att den personen kommer berätta för sin make eller sin fru. Men i hans fall så vet man att det är tvärsäkert. Säger jag till honom ”du får inte berätta det här för någon,” så kommer ingen annan få reda på det heller. Han är en klippa.

Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX / Kod 10010

Björn Skifs fyller 76 år

Och nu har Björn all anledning att samla både familj och vänner, äta mängder av tårta och blåsa upp en och annan ballong.

Foto: TV4

Det har nämligen blivit dags för honom att fylla 76 år, något som utan tvekan är värt att fira.

Förra året inför sin födelsedag förklarade stjärnan att han åldras med stort lugn.

– Det låter ju som Gubbe med stort G. Men jag har faktiskt ingen åldersnoja, berättade Skifs för GP i fjol.

Stort grattis på födelsedagen, bästa Björn!

Exit mobile version