64-årige Jeremy Clarkson delar tråkiga nyheter om sin hälsa

Den populära tv-profilen Jeremy Clarkson delar nu med sig av tråkiga nyheter om sin hälsa.

De tre musketörerna. Det är nog så man helst vill beskriva relationen mellan Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May.

I början av 2000-talet nådde trion en enorm popularitet när de på Clarksons begäran valde att återuppliva det brittiska tv-programmet ’Top Gear’. Under flera år kombinerade de humor med kärleken till fordon med stor framgång.

Men för Clarkson, som var en av de centrala figurerna i serien genom åren, fick resan en tvärnit. Efter en mycket omtalad situation fick Jeremy sparken från tv-kanalen BBC.

– En helt oskyldig anställd fick uppsöka akuten efter ett fysiskt gräl som följdes av ihållande och långvariga verbala kränkningar. Det kan inte finnas en regel för en person, och en annan regel för en annan person, sade BBC-chefen Tony Hall då i ett uttalande, i samband med att Clarkson fick gå.

Men det dröjde inte länge innan Clarkson var tillbaka vid rodret i annat ett populärt program – i en annan kanal. Efter incidenten som ledde till att han fick sparken från BBC, förknippas britten med streaming-jätten Amazon Prime Video, där han låg bakom programmet ’The Grand Tour’. Där medverkade även Hammond och May som tog sitt pick och pack och lämnade BBC samtidigt som Clarkson fick sparken.

Efter flera år av dåliga recensioner lades ’Top Gear’ ned, och Clarkson var återigen i förarsätet. Förra året spelades sista avsnittet av ’The Grand Tour’ in, och sändes tidigare i år.

Det betyder dock inte på något sätt att Clarkson har gått i pension. Han är programledare för både ’Vem vill bli miljonär?’ och ’Clarkson’s Farm’.

”Jag har inte mycket tid kvar”

Även om Clarkson inte behöver oroa sig för att inte ha ett jobb, bär programledaren dessvärre en annan anledning till oro. Tidigare i år uppgav Clarkson för The Guardian att han själv anser att han inte har mycket tid kvar att leva.

– Jag har inte mycket tid kvar… Jag har nog bara 70 000 timmar kvar, kanske?

I en krönika i Sunday Times har Jeremy återigen talat om sin hälsa. Där berättar tv-profilen att han har opererats i hjärtat – och att han var dagar ifrån en hjärtattack.

”Det var nära”

Clarkson skriver bland annat att han under en semester haft problem med att gå upp för trappan. Det slutade därför med att han satt still ett tag, men när han kom tillbaka till Storbritannien kom symtomen tillbaka.

– Jag vaknade på onsdagsmorgonen och mådde inte så bra. Jag var klibbig och det var ett tryck i bröstet.

Enligt Clarkson ignorerade han symtomen, som sedan ändrades till en stickande känsla i hans vänstra arm. Han fördes sedan till sjukhus, där man kunde dra slutsatsen att det inte var en hjärtattack.

– Det verkar som att av de artärer som förser mitt hjärta med närande blod, var en helt blockerad, och den andra av tre var på väg åt det hållet.

Clarkson skriver i efterhand att det slutade med att han fick behandling.

– Nästa morgon gick jag hem, och här sitter jag, två timmar senare, och skriver det här och tänker: ’Häng i, det var nära’.

Vad tråkigt att höra. Det måste ha varit en obehaglig upplevelse. Vi skickar våra varmaste tankar till Jeremy Clarkson.

 

Läs mer om...