7 anledningar till varför vi älskar födelsedagsbarnet Leif GW Persson

Det är ingen vanlig dag för det är kriminologen Leif GW Perssons födelsedag. Det pratas om kändisar i all ära, men det finns ingen kriminolog som är så omtalad och så älskad som Leif GW Persson. Med sin vassa tunga och skarpa analysförmåga ligger han alltid steget före, och han vågar säga det ingen annan gör. Idag fyller han 73 år, och det vill vi fira genom att uppmärksamma varför han är värd att älska.

För att..

1: Han sätter press på polisen

Leif GW Perssons förmåga att sätta sig in i hur brottslingar tänker gör att han alltid ligger steget före när det kommer till kriminella utredningar. När han dessutom ifrågasätter polisen offentligt i ”Veckans Brott” och ”Efterlyst” blir pressen om att lösa brotten hög hos konstaplarna.

2:  Vi får ta del av hur ett geni tänker

Leif GW Persson har gett oss tolv romaner som fängslar likt ingen annan. När han dessutom gav ut en självbiografi 2011 var succén ett omedelbart faktum.

3: Han har ett ikoniskt suckande och grymtande

4: Säger saker rakt ut, även om det innebär att trampa folk ganska hårt på tårarna

” Ett antal ungdomspsykopater som för säkerhets skull är på fyllan. Som utnyttjas grovt och som kommer bli märkta för livet av det där jävla programmet”, sa GW om deltagarna i Paradise Hotel i ett ”Hemma hos”-reportage i Expressen.

5: För att han är generös

För att han var så empatisk att han erbjöd Lotta Lundgren miljoner när hon hade det tufft efter skilsmässan. Det berättade hon i ett avsnitt av Renées brygga.

6: För att han väljer sina ord väl…..

”Det vittnar om en för mig fullkomligt bottenlös inkompetens”, sa GW om polisens insats vid en skottlossning i Västerås i höstas.

 

Foto: Wikimedia Commons

7: För hur han kommenterade sin egen viktnedgång

”Så jag har förvandlats från smällfet till vanlig tjockis”, sa GW i ett inslag av Nyhetsmorgon i TV4.

Listan över anledningar att älska GW kan göras lång, men vi valde att begränsa oss till sju. Dela gärna för att hylla födelsedagsbarnet GW för att han är sig själv. 

 

Läs mer om...