90-årige Ingmar Nordström har träffat kärleken igen – saxkungen: ”Fantastiskt få göra det på äldre dagar”

Foto: Youtube/TT

Delad glädje är dubbel glädje.
Nu kan legendariske saxofonisten Ingmar Nordström fira 90-årsdagen tillsammans med kärleken som han träffat på ålderns höst.
– Jag trodde aldrig kärleken skulle drabba mig igen, säger han till Aftonbladet.

Ingmar Nordström slog igenom som saxofonist och klarinettist redan på 1950-talet. Då bildades nämligen orkestern och dansbandet ”Ingmar Nordströms” – och som namnet antyder var Ingmar själv orkesterledare fram till dess att gruppen upplöstes i början av 90-talet.

Därefter blev det en del turnerande som soloartist för den skånske dansbands- och kyrkomusikern, men också massor av spelningar ombord på fartyget Cinderella med låtar från sina ”Saxparty”-skivor. Den legendariske orkesterledaren fick dessutom motta medalj av kungen häromåret för sina insatser inom musiken.

Nu är han återigen aktuell i rampljuset – vid 90 års ålder ska Ingmar genomföra ett flertal kyrkospelningar i landet under sommaren.

Varesig åldern eller covid-19 sätter stopp för denne rutinerade saxofonist.

På måndagen den 5 juli fyllde han 90 år.

Ingmar Nordström, orkesterledare. Foto: Jonas Ekströmer/TT

– Jag är lyckligt lottad och har en god hälsa. Fram till jag var 82 år var jag kärnfrisk, men sedan fick jag cancer i urinblåsan. Men det har fixats till. Jag är överlycklig för det och för att jag kan fortsätta spela på mina instrument, säger Ingmar i en intervju med Aftonbladets profilerade kändisreporterduo Anna och Hans Shimoda.

Ingmar levde tidigare med sin älskade Kerstin som sedan drabbades av frontallobsdemens. Ingmar berättar att hon ”låg helt hjälplös” de sista åren och att det var en tuff tid för dem.

Så mötte Ingmar Nordström kärleken på ålderns höst

Nu har Ingmar mött kärleken igen på ålderns höst, berättar han. Det var för fem år sedan som han hittade ”sin” Ann-Marie, 70 – och detta i samband med, just det, musiken.

– Vi träffades när jag spelade i domkyrkan där hon var med och på den vägen är det. Ann-Marie har också varit ett fantastiskt stöd under min sjukdomstid. Det är verkligen fantastiskt att få göra det på äldre dagar. Jag trodde aldrig kärleken skulle drabba mig igen och jag är så oerhört glad för att jag har Ann-Marie. Det kan inte bli bättre.

I samband med bemärkelsedagen blir det inget större firande, till följd av pandemin. Ingmar berättar för Shimodas att det i stället lär bli av till nästa år, och att han aldrig skulle förlåta sig själv om någon blev smittad.

– Det vore hemskt, säger han.

Vi önskar dig ett stort grattis på 90-årsdagen, Ingmar! Grattis också till kärleken!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar och dela vidare inlägget!

Exit mobile version