Adam Pålssons bad till Gud efter beskedet: ”Ska aldrig be om nåt annat…”

Han gjorde sin bejublade och hyllade roll som Ted Gärdestad i filmen ”Ted – för kärlekens skull” förra året och är nu aktuell med nya serien ”Dirigenten”.

Adam Pålsson berättar nu om hur drömmen om att bli skådespelare alltid funnits där och hur en bönestund förändrade allt.

– Jag ska aldrig mer be om någonting annat”. , säger han till Aftonbladet. 

 

 

För hela svenska folket gjorde Adam Pålsson sig känd som Rasmus som blev kär i Benjamin i Jonas Gardell hyllade ”Torka aldrig tårar utan handskar”.

Sedan dess har skådespelaren synts bland annat i sin hyllade roll som folkkära Ted Gärdestad förra året i filmen ”Ted – för kärlekens skull”.

Nu är det dags för premiär av den nya serien ”Dirigenten” som visas på TV4.

Adam Pålsson i sin bejublade roll som Ted Gärdestad i filmen ”Ted – för kärlekens skull”. Foto: Youtube/TV4

I en intervju med Aftonbladet berättar Adam Pålsson om drömmarna att bli skådespelarna, som började redan vid ung ålder.

– Båda mina föräldrar var lärare. Det var en kulturintresserad familj. Jag var yngsta barnet av fyra. Kanske spelade jag lite Allan, var lite cirkusapa, för mina storasyskon, för att få vara med dem, som var två, fem och sju år äldre, säger Adam Pålsson till Aftonbladet.

Kärleksmötet banade vägen för skådespeleriet

Men det var främst ett kärleksmöte som fick Adam att ta nästa steg mot målet att bli skådespelare.

– Min fem år äldre syster Elin var bästis med Tove Edfeldt på gymnasiet. Hon som hade spelat Kerstin i Bullerby-filmerna. Jag blev våldsamt förälskad i henne, jag var väl 12, kanske, och ville fånga hennes hjärta på något sätt. Ett foto på mig som jag gav henne gav hon vidare till sin mamma Catti Edfeldt när hon skulle göra en tv-serie. Jag provfilmade och fick en liten roll i ”Vera med flera”, säger Adam Pålsson till tidningen.

Adam Pålsson berättar vidare hur han knäppte händerna i en bön efter första inspelningsdagen och bad till Gud :”Om du Gud, om du nu finns, låter mig bli skådespelare, så ska jag aldrig mer be om någonting annat”.

Och vi kan ju nu i dag säga att hans drömmar minst sagt slog in.

Adam Pålsson är aktuell med serien ”Dirigenten”. Foto: Cmore/Youtube

Känner knappt av kändisskapet

Men självklart finns det större bedrifter i livet, som att skaffa en alldeles egen familj.

För bara några månader sedan fick han och partnern Celie Sparre, som också är skådespelare deras andra barn.

Nu tura paret om att vara hemma med dottern Demi och Dylan.

– Med risk för att låta lite kokett eller tillgjord… jag märker inte av kändisskapet så mycket. Har inte Facebook, är inte så aktiv i sociala medier. Jag går och hämtar på dagis, handlar på Ica och går hem och lagar mat. På det sättet är världen ganska liten.

Visst blir man inspirerad av att alltid följa sina egna drömmar? Gilla och dela för att dela denna fantastiska resa om vår lika fantastiska Adam Pålsson.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/W60icHsjV21kdCKQHhXzTpiiAMNsLxHven4nv3EPIxkf28OHsF2uCsB_58o4q5zq?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]