Agnes försvann helt efter succén i ”Så mycket bättre” – så här ser hon ut i dag

Agnes Carlsson vann ”Idol” och tog hela världen med storm.

Men de senaste åren har det varit tyst från artisten.

Nu ger hon alla sina fans nytt hopp.

Blott 17 år vann Agnes Carlsson svenska folkets hjärtan när hon deltog i den andra säsongen av ”Idol” 2005. Den unga och blyga sångerskan tog också hem rubbet och spåddes en lysade framtid.

Med vinnarlåten ”Right here right now (My hearts belong to you) flög hon upp på första plats på Sverigetopplistan, där den också stannade i sex hela veckor.

Agnes Carlsson tillsammans med Pontare

Tre år efter succén i ”Idol” var det dags för nästa tävlingsprogram för Agnes. Det avslöjades då att hon skulle medverka i Melodifestivalen. Med bidraget ”Love, love, love” tog hon sig vidare till final där hon slutade på en åttondeplats.

Den stora framgången kom samma år. Hennes låt ”Release me” lanserades internationellt och blev en stor hit världen över. Så pass att hon fick möjlighet att skriva på med ett amerikanskt skivbolag, vilket ingen annan ”Idol”-deltagare tidigare gjort”.

I samma veva avslöjades det även att hon hittat kärleken i Roger Pontares son, Vincent Pontare, som också han är artist och låtskrivare.

Gjorde succé med Björn Skifs

2010 fick Agnes äran att sjunga på kronprinsessan Victorias bröllop tillsammans med Björn Skifs. De framförde då låten ”When you tell the world is mine”, som bland annat är skriven av 2019 års Mello-vinnare John Lundvik.

Men framgångarna efter den internationella satsningen uteblev och hennes album ”Veritas” 2012 är också det senaste hon släppt.

2013 hamnade hon dock återigen i rampljuset när det blev klart att hon var en av deltagarna i ”Så mycket bättre”. Där gjorde hon succé med sin tolkning av Lill Lindfors ”En sån’ karl”.

Sedan ”Så mycket bättre” har dock Agnes lyst med sin frånvaro. Fram tills nu.

Efter att ha varit inaktiv på Instagram, och till och med tagit bort sina bilder förvånades alla hennes fans när hon i veckan plötsligt laddade upp en ny bild på sig själv.

Där kan man se Agnes, med lockigt hår, skimra i guld. Hon tittar självsäkert in i kameran. Många av hennes fans hoppas nu att detta kan vara ett tecken på att ny musik är på gång.

– Välkommen tillbaka! Hoppas det här betyder att vi snart får höra ny musik, skriver en följare.

Även Allsång på Skansen-programledaren Sanna Nielsen har kommenterat bilden med tre stjärn-emojis.

Välkommen tillbaka Agnes! Vi har saknat dig! Dela gärna om du också hoppas på att få höra ny musik från denna begåvade artist.