Foto: TV4

Agneta Sjödin om relationen till Gunde Svan

Vänskapen mellan Agneta Sjödin och Gunde Svan började för över 30 år sedan på Fort Bayard.

Genom åren har deras relation växt sig starkare och Agneta är troligen den kändisen i tv-branschen som känner före detta skidproffset allra bäst.

Därför kan hon nu dela med sig av hur Gunde egentligen är bakom kulisserna.

blablabla, säger Agneta Sjödin i podden ”Hjälp, jag fyller 50!”

När Agneta Sjödin och Gunde Svan blev programledarpar för ”Fångarna på fortet”, var de båda nykomlingar framför tv-kameran. Agneta hade nyligen gjort sitt genombrott i ”Tur i kärlek” tillsammans med Adam Alsing, ett jobb hon fick när produktionen snabbt behövde en kvinnlig programledare.

På den tiden arbetade Agneta som ljudtekniker, men när hon fick chansen att hoppa in, visade hon direkt att hon hade en naturlig talang för tv.

Gunde hade en vana av att stå i centrum från sin tid som elitidrottare men inte som programledare, men när han och Agneta syntes i ”Fångarna på fortet” för första gången var det tydligt att de båda var naturbegåvningar.

Agneta Sjödin om framtiden för ”Fångarna på fortet”

Totalt har det blivit 17 säsonger ihop för Gunde och Agneta, med den senaste våren 2024. Men i Rickard Olssons podd ”Hjälp, jag fyller 50!” berättar nu Agneta att framtiden för programmet är oviss.

– Det är en väldigt dyr produktion och jag har inte hört något om de vill göra det igen. Jag vet inte, både Gunde och jag är liksom rätt grå nu, de kanske tar upp det i framtiden men.., säger Agneta och fortsätter:

– Jag har noll koll och noll aning.

I en intervju med Nöjeslivet berättar Agneta att hon trots ovissheten har förhoppningarna uppe för att det ska bli en ny säsong.

– Ja, det är klart att det är så otroligt kul, och en tradition att åka ner till Atlantkusten tillsammans med Gunde och alla andra så det är mycket glädje förknippat med den programinspelningen, säger Agneta till Nöjeslivet.

Agneta Sjödin om Gunde Svans beteende – bakom kulisserna

När Agneta får frågan om relationen till Gunde utanför tv-kamerorna berättar hon att även om de inte ses eller hörs ofta har de en väldigt nära relation till varandra.

– Vi hörs inte jätteofta men vi hörs ibland. Vi har en sammansvetsad relation där vi har en väldigt djup kärlek för varandra. En sån som när man ses så börjar man nästan gråta, för att vi har upplevt så mycket ihop.

Rickard Olsson tar upp ett exempel på deras varma relation, när Agneta lämnade ”Kompani Svan” och Gunde hade svårt att utvärdera henne då han blev alldeles för känslosam. Det slutade med att han fick lämna han över ordet till Mikael Tornving.

– Men vi älskar ju varandra faktiskt på ett plan jag och Gunde, som syskon, han har ju inga syskon. Han kallar ju mig syrran, säger Sjödin.

Rickard berättar då om den känslosamma sidan som Gunde har och att när han väl börjar gråta kan han inte sluta. Då ger Agneta en förklaring till varför Gunde är som är.

– ”Du är så andlig, Gunde”, brukar jag säga till honom men han fattar inte riktigt det. Men han har alla de egenskaperna i sitt tänk, många elitidrottare har ju det, en andlighet, säger Agneta i podden.

Ni är så härliga båda två, Agneta och Gunde!

LÄS MER: