Agneta Sjödins ärliga ord om Lotta Engberg – efter petningen från ”Bingolotto”

Sommarsäsongen av ”Bingolotto” är i full gång.

Och det är den nykomponerade duon Agneta Sjödin och Casper Janebrink som leder tittarna genom programmet.

– Jag har en trygghet i det, säger Agneta Sjödin till Expressen.

Som en del i att Bingolotto, i år, firar 30 år har upplägget för programmet genomgått en förändring. Vanligtvis brukar programmet ta semester under sommaren men i år kör produktionen på med en sommarsäsong av det klassiska programmet.

Men det är inte Stefan Odelberg eller Lotta Engberg som leder tittarna genom sommarsäsongen. Nej, programmet leds av den nykomponerade duon Agneta Sjödin och Casper Janebrink.

Trots att det är nya i att tillsammans leda programmet är de långt ifrån nykomlingar i tv-sammanhang. Agneta Sjödin har en enorm erfarenhet av att leda program och har tidigare bland annat, lett tittarna genom tittarsuccén ”Fångarna på fortet”.

Casper har istället gjort sig bekväm på scenen efter många år som frontfigur i musikgruppen, Arvingarna.

Agneta Sjödin
Foto: TV4/Youtube

Starka reaktioner efter premiären

Efter duons debut var det glada miner från programledarna. På Instagram delade Agneta Sjödin med sig av glädjen efter säsongspremiären. 

Och även Casper verkade väldigt nöjd kvällen och delade med sig av det till följarna med orden:

”Vilken härlig premiär det blev med Bingolottos sommarkväll, hoppas ni gillade det.”

Men bland tittarna var det delade åsikter kring programledarna. Medan vissa var nöjda och glada över duons insatser var det några som inte kunde hålla sig från att uttrycka sitt missnöje.

”Lotta Engberg VAR mycket bättre och trevligare”, skrev en person.

”Casper kunde försöka vara tystare under spelets gång”, skrev en annan.

Agneta Sjödins ord om Lotta

Inför programmet berättade Agneta Sjödin om hur laddad hon var över att leda programmet och att hon kände sig trygg i att axla det ansvar Lotta Engberg och Stefan Odelberg vanligtvis brukar ha. 

Med andra ord behövde hon ingen rådgivning från Lotta Engberg.

– Nej, vi har inte haft kontakt men vi känner varandra bra och har jobbat ihop och träffats och så där, säger Agneta Sjödin till Expressen.

Lotta Engberg
Foto: Johan Nilsson/TT

Vill sätta en egen prägel

Att hon är säker framför kameran är lätt att förstå. Med hennes gedigna karriär i ryggen var hon inför premiären istället laddad och såg fram emot att sätta sin egen prägel på programmet.

– Prägeln är att det är jag, alla är olika och jag är som jag är. Jag har jobbat med tv i trettio år. Jag har en trygghet i det och tycker det är kul med direktsändning och njuter av det säger hon till tidningen.

Redan i säsongspremiären fick tittarna en försmak på ett av sommarsäsongens återkommande inslag. Nämligen att Lotta Engbergs sambo, Mikaels ”Soldoktorn” Sandström kommer att gästa programmet med jämna mellanrum.

Agneta Sjödin ser fram emot besöken.

– Jag tycker det är kul med alla som är med med oavsett om det är matlagning, artister eller alla typer av inslag. Jag förlitar mig helt och hållet på de som sätter ihop produktionen, säger hon till Expressen.