Agneta Sjödins hälsokrasch efter otroliga viktraset – folkkära programledarens ärliga ord: ”Fanns ingen...”

Agneta Sjödins hälsokrasch efter otroliga viktraset – folkkära programledarens ärliga ord: ”Fanns ingen…”

Hon rasade i vikt och blev Sveriges kanske starkaste programledare.
Men helvetesträningen hade en tuff baksida för Agneta Sjödin, 53.
– De sista veckorna kunde inte jag träna för att mina muskelceller var på botten, säger Agneta Sjödin i intervjun med podcasten ”Värvet”.

Agneta Sjödin, 53, är synonym med nyårsafton och framför allt ”Fångarna på fortet” för de flesta tv-tittare. Den folkkära programledaren har i decennier bjudit på sig själv i rutan men också agerat påhejare när det behövts som mest tillsammans med Gunde Svan på fortet i TV4.

Ett annat tv-äventyr som Sjödin nyligen kastade sig rakt ut i var ”Den stora hälsoresan” på Kanal 5 och Discovery+. Sjödin var med i den första säsongen av programserien där flera kändisar fick testa den stentuffa helvetesträningen ”16 weeks of hell” under överseende av professionella tränare.

Med hjälp av förändrad kost och annorlunda träning lyckades Agneta komma i toppform.

– Jag känner mig lycklig över de här 16 veckorna, jag gör verkligen det. Det har varit utmanande, jag gillar ju utmaningar. Det har varit en utmaning också att se till att man får i sig tillräckligt mycket, sa Agneta Sjödin i finalavsnittet där hon också frklarade att hon var väldigt nöjd med sin fysiska form.

Foto: Kanal 5

Agneta Sjödin rasade sex kilo i vikt och i tv-rutan var hon jätteglad efter förvandlingen.

– Jag är väldigt fascinerad av att jag, nyss fyllda 53, kan bygga såna här muskler. Det känns superkul, sade Sjödin i programmet.

Foto: Kanal 5

Nu har det gått en tid sedan inspelningarna av Kanal 5-serien – och i en intervju med podcastkungen Kristoffer Triumf öppnar nu den folkkära programledaren upp om tiden efteråt.

Agneta Sjödin: ”Var på botten”

Agneta Sjödin medger att hon var nära att gå in i väggen efter inspelningarna av det stentuffa programmet.

– Det var väldigt tufft tyckte jag, och mot slutet så var min kropp så pass slutkörd att jag inte ens orkade träna. De sista veckorna kunde inte jag träna för att mina muskelceller var på botten, säger Agneta Sjödin i intervjun med podcasten ”Värvet”, uppger Femina.

Agneta Sjödin i ”Den stora hälsoresan”. Foto: Kanal 5

Det dröjde faktiskt flera månader efter tv-inspelningarna, innan Agneta kände att kroppen överhuvudtaget var redo för träning igen.

– Det fanns ingen kraft, den hade gått in i väggen lite, säger Sjödin i ”Värvet”.

Samtidigt poängterar hon att helvetesträningen förmodligen fungerar för många.

– Nu har jag lagt på mig lite och tycker att det här känns sundare för mig. Nu kan jag leva ett normalt liv, säger Agneta Sjödin.

https://www.instagram.com/p/CPBQU6IpIrl/

Andra säsongen av ”Den stora hälsoresan” har premiär på Discovery+ under våren och bland årets deltagare märks Kalle Moraeus, Marika Karlsson, Sofia Wistam, Patrick Ekwall, Victor Frisk och Magnus Wislander.

Vad tycker du om ”Den stora hälsoresan”? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!