Agneta Sjödins oväntade besked – orden om beslutet för karriären efter alla år i rampljuset: ”För sent att…”

Under många år har vi fått följa henne i tv-rutan som en av våra mest folkkära programledare.

Men nu gör Agneta Sjödin en helomvändning och satsar på en helt annan karriär.

”Väldigt stolt”, skriver hon på Instagram.

Med program som Let’s dance, Fångarna på fortet, Agnetas nyårskarameller och många fler – har Agneta Sjödin blivit en av våra mest älskade programledare.

Dessutom har under åren blivit en framgångsrik författare utanför sin tv-karriär.

Hon driver också en egen podd ”Så in i själen”, där hon pratar med andra svenska kändisar om både högt och lågt.

Nya steget i karriären

Men nu tar Agneta ett helt nytt steg i karriären.

På sin Instagram avslöjar nu tv-profilen att det är ett nytt och oväntat steg som hon har tagit, efter ett samtal med sin mamma.

”Min mamma jobbar med barn och ungdomsteater i Hudiksvall. Jag är väldigt stolt över henne, så mycket tid och engagemang hon lägger ner. För lite mer än en månad sedan berättade hon olyckligt för mig att han som skulle spela prins Erik inte längre kunde vara med”, skriver hon och fortsätter:

”Vi pratade om det ett tag och jag säger skämtsamt en bit in i samtalet att om du inte hittar en ersättare får väl jag hoppa in och spela prins. Min mamma tog det inte som ett skämt, utan på fullaste allvar. Hon blev överlycklig – och för mig var det för sent att dra tillbaka”.

Agneta Sjödin
Foto: TV4

Agneta skriver vidare att hon har spelat teater i tonåren och ser fram emot att ta sig an denna nya utmaningen.

”Vad gör man inte för sin kära mamma. Så nu ska jag spela prins Erik i hennes uppsättning av Törnrosa, två helger i april på teatern i Hudiksvall – jag har spelat mycket teater där under mina tonår, så det känns som hemma. I helgen är det repetitioner igen. Jag fäktas med plastsvärd. Det borde ni testa”, skriver hon.

LÄS MER: Niklas Strömstedt och Agneta Sjödins dotter Maja har vuxit upp – så ser hon ut i dag

Lugnar ner följarna

Och för de som är oroliga för att en teater sätts upp i coronatider, ger Agneta klart besked om att produktionen gör allt för att det ska vara så säkert som möjligt.

”Kanske också bäst att jag tillägger att vi repar få åt gången, med säkert avstånd och att min mamma som är 70+ och riskgrupp är vaccinerad. Vissa av ungdomarna har dessutom antikroppar. Hur mycket publik vi kan ha när det väl är dags återstår att se, om det blir åtta utspridda eller fler. Men efter att ha flyttat fram det flera gånger känner mamma att nu måste det få bli av”, skriver hon.

https://www.instagram.com/p/CMomoRhrVy3/

Stödet efter beskedet

Och i kommentarsfältet är det många som hejar på Agneta för att hon tar detta stora steg, efter en lång karriär i rampljuset.

”Wow! Så roliga tillfällen tillsammans som mor och dotter! Jag har själv tre döttrar och gör saker ihop är fantastisk! Heja dig, du kommer vara görbra som prins Erik”, skriver en person.

”Du är grym, så rätt och bra att göra det !”, skriver en annan.

”Du kommer garanterat bli en outstanding prins Erik”, skriver en tredje.

Vi önskar dig stort lycka till Agneta! Detta kommer du fixa galant!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.