Agneta Sjödins stora besvikelse – efter uppbrottet från TV4: ”Det är sorgligt”

I förra veckan avslöjade Agneta Sjödin att hon lämnar TV4 efter 27 år på kanalen.
Nu berättar hon om den stora besvikelsen över att inte få göra ytterligare en säsong av ”Fångarna på Fortet”.
– Det är klart att det är sorgligt, säger hon till Aftonbladet.

Agneta Sjödin har varit ett kärt ansikte i TV4 genom åren. Programledaren inledde sin karriär på kanalen på 90-talet, men efter 27 år väljer hon nu att lämna.

I podcasten ”TV-fabriken” berättade hon i förra veckan att det inte fanns något kontrakt då hon tackat nej till ett program

”Jag tackade nej till ett program som ledde till att det inte fanns något att knyta upp ett avtal runt på fyran,” sa hon i podcasten.

Foto: Sören Anderson/TT Nyhetsbyrån

Sjödin: ”Lite sorgligt”

Sjödin har gjort flera olika program på TV4, ett av de kanske allra mest folkkära i form av ”Fångarna på Fortet”. Hon syntes för första gången i underhållningsprogrammet 1990 där hon varit ett återkommande inslag tillsammans med bland annat radarpartnern Gunde Svan.

I 17 säsonger har programmet spelats in nere på Fort Boyard i Frankrike, och för Sjödin har det varit den sista gången. För Aftonbladet berättar hon om besvikelsen av att inte få göra det i fortsättningen.

– Tyvärr spelade vi inte in något i sommar. De pausade det, eller lade ner det programmet, så då blev det inget ”Fortet”. Nästa år är det inget, säger Sjödin till tidningen och fortsätter:
– Det var lite sorgligt när juni kom och jag kände en sådan längtan ner till atlantkusten och så skulle jag inte dit. Det är en epok som är över för mig, så det är klart att det är sorgligt.

Bildkälla: Wikipedia

Aktuell med bok

De senaste åren har Agneta fokuserat på sin författarkarriär och jobbet som programledare har fått lite lägre prioritet.

Just nu är hon aktuell med boken ”Drömdagboken”.

Foto: Skärdump, TV4

Vi kommer sakna dig i rutan, Agneta. Dela för att önska henne lycka till i fortsättningen!