Agneta Sjödins tårar – programledarens ärliga ord om kampen: ”Jag mådde skit”

Agneta Sjödin debuterar som en av sommarvärdarna i årets ”Sommar i P1”.

I programmet berättar den erfarna programledaren om den usla självkänsla hon upplevde när hon blev gravid.

– Jag har gråtit mycket, tvivlat, ångrat, förbannat mig själv, berättar Agneta Sjödin i Sommar i P1.

Den folkkäre programledaren Agneta Sjödin, 53, har haft en strålande karriär och har programlett flertalet tittarsuccéer. Däribland ”Fångarna på fortet”, ”Let’s dance” och ”Gladiatorerna”. I sommar är hon även aktuell som programledare för sommarsäsongen av ”Bingolotto” tillsammans med Casper Janebrink.

Under tisdagen debuterade hon även som sommarpratare i, ”Sommar i P1”. Men det är inte framgångarna i tv-rutan som Agneta väljer att fokusera på när hon tar ton i programmet. Vilket även Expressen skrivit om.

Istället berättar hon om känslorna kring att bli mamma och andra händelser som stärkt henne som person.

För det var 1997 som hon och dåvarande mannen Niklas Strömstedt, 62, fick beskedet att de väntade barn tillsammans.

Men när Agneta Sjödin tog emot beskedet om att hon skulle bli mamma gjorde hon det med delade känslor. Utöver lyckan började programledaren, som var mitt i en karriär på uppgång, att tvivla på sig själv.

Agneta Sjödin
Foto: TV4

”En inre resa”

I sommarprogrammet berättar Agneta att hon var orolig över ifall hon skulle kunna bli den mamma hon själv ville vara. Hon ifrågasatte sig själv och som gravid hamnade hon i en mindre kris – byggd på dålig självkänsla.

Utfallet blev att programledaren påbörjade ”en inre resa för ett själsligt sökande” och idag har hon nästan förträngt de känslor hon hade då.

– När jag pratat med mina vänner och tvivlat över mina beslut i det förflutna, så har de påmint mig om hur jag mådde. Så nej, det var inte några impulsbeslut som fattades. Jag mådde skit helt enkelt, och jag ville må bra. Jag ville må bra och bli en stark, klok och trygg mamma, säger Agneta Sjödin i Sommar i P1, enligt Expressen, som även berättar att en sådan resa är krävande.

– Jag har gråtit mycket, tvivlat, ångrat, förbannat mig själv. Sedan rest mig igen för att påminna mig om varför jag gör den här resan.

Agneta Sjödin
Foto: TV4

Kärleken till dottern Maja

Men dottern Maja föddes och Agneta blev mamma. Sedan dess har de haft en vacker och nära relation. Under hela Majas uppväxt har de spenderat mycket tid tillsammans och Agnetas dåliga självkänsla försvann i samma ögonblick som Maja föddes.

I sommarpratet berättar Agneta om kärleken till dottern Maja Strömstedt, som idag är 23 år.

– Vi har en nära och fin relation. Hon kan kritisera mig, jag uppmuntrar det. Jag lyssnar och ber om ursäkt. Jag vet att jag inte är felfri och jag vill att hon ska lära sig att sätta gränser och känna att hon får upprättelse när något känns fel för henne. Jag vill att Maja ska må så bra det bara går, säger Agneta Sjödin i ”Sommar i P1”. 

Agneta Sjödin, Maja Strömstedt
Agneta Sjödin och Maja Strömstedt, 2017. Foto: Anders Wiklund/TT

Du är så grym Agneta som vågar berätta! Vad tyckte ni om hennes sommarprat? Lämna gärna en kommentar på Facebook!