Albins stenhårda krav för att vara med i Så mycket bättre: ”Jag hade stuckit annars”

Albin Lee Meldaus karriär har tagit raketfart rakt uppåt sedan säsongspremiären av Så mycket bättre.

Innan sommaren 2018 var det dock inte så många utanför Albins musikgenre som visste vem han var, då han slog igenom så sent som för tre år sedan.

Trots det hade han två tydliga krav för att ställa upp i Så mycket bättre. Nu berättar han med egna ord.

Att få förfrågan om att medverka i svenskarnas favoritprogram Så mycket bättre kan inte ses som något annat än en ära. Men när Albin tillfrågades var det två saker som avgjorde om han skulle tacka ja eller nej.

– Den viktigaste frågan för mig vilka artister är det som ska vara med. Kan jag göra ett bra jobb? Kan jag ta det till mitt hjärta? Jag håller på med den typen av populärkultur där det instrumenten som jag håller på med, det handlar bara om vibe, det handlar bara om att försöka känna och ta det till sig. Det hade varit helt om

Deltagarna i Så mycket bättre 2018
Foto: Karl Melander/TT

öjligt om jag inte hade känt att de här artisterna vill jag verkligen ära med min tolkning, säger han till Jenny Alversjö, när han intervjuas i Nyhetsmorgon.

 

Albin: ”Jag hade stuckit annars”

Men när Albin väl visste vilka andra artister som skulle delta återstod det att veta om produktionen skulle uppfylla hans enda, men viktiga krav: Att hans dag skulle äga rum samma dag som Sverige mötte Sydkorea i fotbolls-VM.

– Det var ett krav jag hade, jag hade stuckit annars. Fotbollen för mig är extremt viktig. Den tar bort alla andra intressen nästan, säger Albin.

Albin fick som han ville, och var mer än nöjd med sin dag. Förutom att han fick se matchen så blev han rörd till tårar av flera av de andra artisternas tolkningar den dagen.

Det är väl ett rimligt krav att ställa ändå kan jag tycka. Klart han ska få se fotbollen. Dela om du gillar årets deltagare i Så mycket bättre.