Foto: Instagram @rybakofficial

Alexander Rybak visar upp nya superkroppen – fansen överraskas totalt: ”Kan inte tro att det är sant”

Fiolkungen visar upp nya superkroppen.
Nya bilderna på Alexander Rybak överraskar fansen totalt.

Norrmännen introducerades först för Alexander Rybak när han medverkade i ”Idol” – men han blev så småningom ett välkänt ansikte över hela Europa. Året var 2009, platsen Moskva och låten ”Fairytale”. Rybak vann hela Eurovision Song Contest med rekordstor marginal och blev samtidigt hela Europas fiolkung över en natt.

Bidraget ”Fairytale” vann majoriteten av rösterna, och låten är fortfarande en av de mest kända från tävlingens långa historia. Rybak krossade då finska Lordis tidigare poängrekord med nästan 100 poäng (!).

Sedan dess har han deltagit i olika tv-program och han röstades fram till Årets speleman vid Spellemannprisen 2009.

Efter rekordvinsten i Eurovision – platt fall i comebacken 9 år senare

År 2018 vann Rybak återigen Melodi Grand Prix, Norges motsvarighet till Melodifestivalen. Denna gång med låten ”That’s how you write a song”. Han representerade därmed Norge i Eurovision för andra gången, och kvalade in till finalen. Men väl där blev det platt fall: Rybak slutade på en blygsam 15:e-plats, långt ifrån toppstriden.

Det råder ingen tvekan om att Rybak är den stora Eurovision-hjälten i vårt västra grannland. När Rybak tog hem tävlingen var han blott 23 år – nu har han hunnit fylla 38, och för några år sedan lämnade han rampljuset i Norge för att följa sin stora dröm över Atlanten.

På senare år har den talangfulle musikern studerat vid Columbia College i Chicago, och för en tid sen tog han sin masterexamen i filmmusik. 2022 tog han också det stora steget att köpa ett eget hem i Los Angeles för att fullfölja sin musikdröm i Hollywood.

Nya karriärsteget: Filmmusik i USA

Rybak säger till Newsner Norge att det är filmmusik och komposition i LA som håller honom sysselsatt nuförtiden.

– Jag har lärt känna så många duktiga människor i USA, och jag ser fram emot att få bidra med min nordiska själ till deras projekt. Men jag ser också fram emot att jobba med skandinaviska projekt, och letar alltid efter en norsk Steven Spielberg som behöver sin norske John Williams, sade han då, till Newsner.

Det har redan gått 14 år sedan Rybak vann Eurovision i Moskva, och Rybak talar fortfarande varmt om tävlingen han själv vann 2009.

– Jag ser Eurovision som den sista arenan inom kommersiell musik, där det är tillåtet att vara mångsidig och inte simma med strömmen, sade Rybak och fortsatte:

– Man uppmuntras faktiskt fortfarande att vara unik och gå sin egen väg i Eurovision, vilket har inspirerat många artister genom åren, inklusive mig.

Alexander Rybak visar upp nya superkroppen

I sociala medier kan fansen följa fiolkungen – och nyligen överraskade han dem totalt genom en träningsvideo. Många har valt att kommentera klippet där Rybak ses träna med hantlar i bar överkropp.

– Jag kan inte tro att det är sant att han blir 40 om två år, skriver en följare i en kommentar till inlägget.

– Han var min crush då, han är min crush nu, skriver en annan.

– Det är därför han är min ”Fairytale” (saga), skriver en tredje.

– Oh wow, skriver en fjärde.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

 

Läs mer om...