Anders Bagge dövade ångesten med alkohol – orden om tuffa tiden: ”Kunde ta ett par öl för att våga ta möten”

Anders Bagge är en av våra mest folkkära svenska profiler och på senare år han han också lyckats sätta sitt namn på kartan som artist.

Idag lever han ett riktigt drömliv med sin älskade fru Johanna och parets fina hundar i fantastiska Rastaborg Slott.

Men tidigare har tillvaron kantats av diverse svårigheter, nu berättar han i Renées brygga om en tuff period i livet.

Anders Bagge är ständigt aktuell.

Genom åren har vi fått se honom göra från Idol, till radio, till hans stora framgångar som musikproducent, och nu för tiden även som artist.

Han är definitivt en mångsysslare av rang och en av anledningarna till att han är så älskad är hans ärliga och varma personlighet.

Under onsdagen har vi ynnesten att få se Anders i det härligt somriga programmet ”Renées brygga”.

Anders Bagge
Bild: Magnus Ragnvid/TV4

LÄS MER: Så blir ditt horoskop för perioden januari-februari – allt om kärleksliv, pengar och dina relationer

Anders Bagge i Renées Brygga

Där får vi följa den folkkära programledaren Renée Nyberg när hon bjuder in omtyckta svenska profiler för härliga aktiviteter, god mat, personliga samtal och häng ute i Stockholms Skärgård.

Nu kommer alltså tredje avsnittet för säsongen och som gäster syns inga mindre än Anders Bagge, Tone Sekelius och Tomas Brolin.

I programmet sätter sig Renée och Anders ner på bryggan för att förbereda lite jordgubbar, och då passar Renée på att fråga om den ångest som Anders Bagge så många gånger berättat om.

Foto: TV4

Båda vad gäller scenskräck, men också när det kommer till sociala sammanhang och att behöva prestera i ett rum fullt av människor. 

”Kunde ta ett par öl för att våga ta möten”

Då berättar Anders att det fanns en tid i livet där han tog till alkoholen som hjälpmedel.

– Jag var ju 23 första gången jag åkte med min första hit till USA och det är ganska lätt att man då- ensam och bor på hotell i flera månader, som alla människor och producenter på resande fot- att man tycker att ”ja nu har man ångest” och så finns det en liten bar där, så tycker man att det är kul i den. Och sen senare i livet så märkte man väl det, att man kunde ta ett par öl för att liksom våga ta möten, säger han i programmet.

Det blev helt enkelt som en typ av självmedicinering för Anders, som på den tiden inte fått sin ADHD-diagnos ännu.

Därför dricker Anders inte alkohol

Faktum är att det tog fram till att han fyllde 47 år innan han fick diagnosen, och när den väl kom var det mycket som föll på plats.

Idag är han tacksam över att han tillslut hittade rätt, och väljer att avstå från alkoholen.

– Som tur var fick jag ju sen rätt medicin och så där. Nu tar jag inte någon medicin längre, utan jag får jobba kognitivt hela tiden liksom. Jag dricker inte alkohol nu, för jag mår bara dåligt av det. Och sen är jag alltid ”allt eller inget”- nu käkar jag istället när jag får lite ångest, så det är därför jag liksom ser ut som en Michelingubbe, säger han skämtsamt i programmet.

”Jag mår jättebra”

I stort är Anders helt enkelt väldigt nöjd med tillvaron, med de stora steg han vågat ta inom karriären, med hundarna och med kärlekslivet.

– Jag är skitglad nu. Jag mår jättebra. Jag kan äta bra mat, jag har mycket jobb framför mig, jag har börjat sjunga igen, och jag har liksom en fantastisk hustru och vi har fina hundar. Och det är jag glad för, berättar Anders för Renée.

Anders Bagge, Johanna Bagge, Anders och Johanna Bagge
Anders Bagge med sin fru Johanna Lind Bagge. Foto: Claudio Bresciani / TT

Vi är så glada att du mår bra Anders, och önskar dig allt gott!