Anders Bagge förtvivlad efter beskedet om hundarna

FOTO: Instagram/TV4

Anders Bagge är en av alla som reagerat på de uppmärksammade hundarna vid Göteborgs universitet.

Djurrättsalliansen har tidigare kritiserat universitetet och anklagat dem för djurplågeri. De menar att hundarna som används för forskningsändamål, i det här fallet för att testa tandimplantat, plågas och utsätts för onödigt lidande.

Organisationen startade en protestlista, vilket resulterade i över 80 000 namnunderskrifter. Djurrättsalliansen lämnade över listan till universitet, och krävde samtidigt att de stoppar djurförsöken och att hundarna omplaceras.

Foto: Youtube/TV4

Representanter för universitet har i sin tur hävdat att det inte rör sig om djurplågeri eftersom hundarna ges smärtlindring. Nu rapporterar Aftonbladet att trots protesterna kommer djurförsöken att fortsätta och när det avslutats kommer hundarna att avlivas.

Anders Bagge: Vi adopterar mer än gärna

Det får djurvännen och hundälskaren Anders Bagge att sätta ner foten.

– Detta gör mig så ledsen och besviken, skriver han på Instagram.

Han öppnar även för att själv ta emot hundarna.

– Vii adopterar mer än gärna en av dessa jag och Johanna Lind Bagge. Tycker inte detta ska få ske, skriver han följt av en ledsen emoji.

Även Johanna Bagge Lind skriver om beskedet på sin instagram.

– Jag mår illa av det. Skäms säger jag, skriver Bagge Lind.

Det numera äkta paret har sedan tidigare hundarna Iris, Sonja, Selma och Ebba, som hänger på det mesta paret gör. När Johanna och Anders gifte sig var till exempel även hundarna på plats i kyrkan. Och när Anders Bagge fyllde år nyligen var det hundarna, med viss hjälp av matte, som uppvaktade honom med tårta och paket.

Paret är också kända för att värna om djurs rättigheter. Anders Bagge har själv lett programmet ”Bagges hundar” där man får följa utsatta hundar som saknar hem.

Anders och Johanna är verkligen fantastiska och inspirerande människor! Dela gärna artikeln vidare om du också tycker det.

Exit mobile version