Anders Bagges nya tunga bakslag – folkkäre profilens hjärtskärande ord: ”Under isen”

Foto: Nora Lorek & Pontus Lundahl/TT

Anders Bagges nya tunga bakslag – folkkäre profilens hjärtskärande ord: ”Under isen”

Anders Bagge har drabbats av ett tungt bakslag – mitt i förberedelserna inför debuten i Melodifestivalen.
Familjens älskade hund Selma intensivvårdas.
– Nu är vi under isen, skriver den folkkäre tv-profilen och musikern.

Anders Bagge har i många år varit tv-tittarnas favorit som jurymedlem i Idol. I fjol gjorde han dock överraskande stor succé när han själv ställde sig på scenen.

STOCKHOLM 20150309 Anders Bagge, här i Idol-juryn med ex-hustrun Laila Bagge Wahlgren. Foto: Nora Lorek / TT

Musikproducenten och tv-profilen har under lång tid föredragit att befinna sig i bakgrunden när det kommer till låtsnickeriet. Han ligger bakom hits till världsstjärnor som Westlife, Janet Jackson, Celine Dion och Madonna för att nämna några.

Men i TV4-programmet ”Masked Singer Sverige” övervann Bagge sin scenrädsla. Bakom masken som karaktären Sjöbjörnen dolde sig Idol-profilen till tittarnas stora glädje och så här såg det ut då:

Bagge beskrev upplevelsen som bland det roligaste han varit med om i livet.

– Jag trodde att Gud hör bön, när plötsligt programmet ”Masked Singer” kom, för då tänkte jag: Äntligen kan jag gå upp på scenen. Jag tycker någonstans innerst inne att det är väldigt kul att sjunga. Men det är bara min kära hustru som får höra mig sjunga. Jag har lidit av dålig självkänsla när det kommer just till sång. Och ja, min förhoppning är att längs resan här är att jag hittar tillbaka till att sjunga och vara glad, sade Bagge i TV4-programmet.

I programmet fick han beröm av bland andra jurymedlemmarna tillika artisterna Pernilla Wahlgren och Måns Zelmerlöw.

– Han sjunger ju så himla bra! utbrast Zelmerlöw i en av sändningarna när Bagge fortfarande hade den imponerande kostymen på sig.

Anders Bagge, Pernilla Wahlgren
Foto: TV4

– Jag har faktiskt redan vunnit. Jag har fått tillbaka massa självkänsla, sade Bagge efteråt.

Anders Bagge gör debut i Melodifestivalen 2022 – efter succén i Masked Singer

I tidigare intervju med Nöjeslivet har Anders tidigare berättat att han ibland tänkt att satsa på en sångkarriär, men att det funnits ett stort hinder.

 Jag ville bli artist när jag var ung. Jag uppträdde och fick en panikattack och kände att ”det här vill jag aldrig göra mer”. Då gick jag tillbaka och tänkte vad jag ville göra istället, då jag älskar musik, har han tidigare sagt.

Senare i vinter kommer han alltså göra debut i Melodifestivalen.

– En superlåt! Den heter ”Bigger Than The Universe” och är en riktig, riktig feel good-låt. Man kommer tycka att det känns bra in i själen, in i hjärtat. Så att, nu är det väl bara kläderna kvar här och sen lite dans på det, har Bagge tidigare berättat via Melodifestivalens sociala medier.

Men Bagges förberedelser inför deltävlingen i Mello störs nu bakom kulisserna av ett trist besked på det privata planet.

STOCKHOLM 20211001 Idol-juryns Nikki Amini och Anders Bagge under säsongens första fredagsfinal av TV4:s Idol 2021. Foto: Pontus Lundahl / TT

Bagges tunga bakslag mitt i förberedelserna – hunden Selma vårdas

Bagge berättar nu på Instagram hur hans och hustrun Johanna Lind Bagges fyrfotade familjemedlem, hunden Selma, tvingats till intensivvård.

LÄS MER: Anders Bagges stora lycka – folkkära tv-profilens egna ord om livsförändrande beslutet: ”Jag har nämligen…”

– Usch nu är vi under isen, vår älskade Selma ligger på intensiven, skriver Anders Bagge på Instagram där han också visar upp sin underbart fina hund.

Bagge förklarar att Selma föll ihop.

– Sista hon gjorde var att ramla ihop igen när vi skulle gå (4:e gången idag), skriver Bagge.

Familjen har en särskild misstanke om vad Selma kanske går igenom.

– Förmodligen är det hjärtsvikt, känns ju som igår som hennes syster Ebba somnade in och den sorgen är obeskrivlig… Lite mycket nu kram.

Det var i höstas som Anders Bagge och Johanna Lind Bagge tvingades ta farväl av hunden Ebba (bilden nedan), som somnade in efter en tids kamp.

Kärleken till de fyrfotade familjemedlemmarna är stark hos familjen Bagge.

– För oss är djur hälsa. För Anders har det också handlat om att få landa och det hjälper djuren till med. Djur är ren hälsa för kropp och själ, har Johanna Lind Bagge tidigare berättat i en intervju med Nöjeslivet.

 50 procent av min tid går till att tänka på hundar och hur jag kan få dem att må bättre. Hundarna är min flock och katten också förstås, sade Anders Bagge då.

Vi tänker på er!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar!