Anders Glenmarks ärliga ord om kampen för hälsan – efter tre månader på sjukhus: ”Åkte på en jävla smäll”

I säsongsavslutningen av ”Lotta på Liseberg” gjorde musikgruppen GES stor succé.

Men resan dit har varit lång – inte minst för gruppmedlemmen Anders Glenmark.

– Jag åkte på en jäkla smäll och har legat på sjukhus i tre månader, sa Anders Glenmark inför spelningen i TV4:s Nyhetsmorgon.

I flera år har musikgruppen GES underhållit Sverige med sina klassiska låtar.

Än idag tar gruppmedlemmarna Anders Glenmark, 67, Thomas ”Orup” Eriksson, 62, och Niklas Strömstedt, 63, Sverige med storm.

Med låtar som ”När vi gräver guld i USA”, ”En jävel på kärlek” och ”Stanna världen en stund”, har gruppen skrivit in sig själva en de svenska musikens absoluta toppskikt.

Även ifall medlemmarna idag har blivit äldre så är det inget som hindrar gruppen från att leverera högklassiga shower. Till hösten väntar deras efterlängtade krogshow ”Stanna världen en stund” och så sent som i veckan gjorde de stor succé när de gästade säsongsavslutningen av ”Lotta på Liseberg”.

GES
Foto: Erik Simander/TT

Anders Glenmarks kamp för hälsan

När tittarna såg GES briljera på Lisebergs Stora scen var det nog ingen som märkte att gruppen kom ifrån ett längre uppehåll. För även ifall gruppens glädje över att vara tillbaka på scen var total, så har det senaste tiden inte varit en dans på rosor.

Pandemin har det senaste året blåst av alla spelningar medan artisterna har gått i väntans tider, och för Anders Glenmark har den senaste tiden varit en kamp. Vilket även Aftonbladet skrivit om.

– Jag åkte på en jäkla smäll och har legat på sjukhus i tre månader, sa Anders Glenmark inför spelningen på ”Lotta på Liseberg” i TV4:s Nyhetsmorgon.

Anders Glenmark
Foto: TV4

”Gjorde jävligt ont”

Artisten drabbades av något som heter Kavernom, en kärlmissbildning i hans ryggmärg som växt sig större och större.

– Till slut blir den väldigt stor och tog upp 75 procent av ryggmärgen. Det gjorde jävligt ont på ren svenska. Så jag beslöt mig för att den måste bort, sa Glenmark i programmet.

Anders Glenmark beslutade sig för att göra något åt saken och bad om en operation – även om han visste att insatsen var stor. Med risk att bli helt förlamad berättar Anders att han ”bara blev halvt förlamad” och efter ingreppet började resan tillbaka mot ett normalt liv.

– Man får lära sig allting från början, klä på sig själv, äta, gå på toa själv. Det är som att börja om från början, berättade Anders.

Musiken blev en räddning

I kampen för hälsan och i de vardagliga utmaningarna för att bli frisk igen – blev kärleken till musiken en morot för artisten.

Med blicken mot höstens spelningar kämpade Anders sig så småningom tillbaka upp på fötterna och kunde, som sagt, kröna tillfrisknandet med ett succéartat framträdande under ”Lotta på Liseberg”.

– Jag bestämde mig i ett tidigt skede att jag ska fan inte ge mig, jag ska tillbaka. Då är det ju rätt skönt att ha det här planerat, vi ska sjunga och vi ska spela, jag har inte tid att vara sjuk, sa artisten i programmet.

Du är stark Anders! Vi önskar dig allt gott framöver! Lämna gärna era varmaste kommentarer på Facebook!