Anders Kraft fann kärleken på jobbet – blev tillsammans med kollegan: ”Jag är kär”

Anders Kraft är en stabil och välbekant profil som ofta syns till i TV4.

Efter 17 års äktenskap skilde han sig från hustrun – men det dröjde inte länge förens han träffade kärleken på nytt.

Anders Kraft föddes den 18 oktober 1968 i Askim och växte upp i Kungsbacka, Halland.

Efter studenten så började han att studera journalistik på Skurups folkhögskola och efter det fick hans journalistiska karriär sin början på SR Halland.

Anders Kraft
Anders Kraft. Foto: Dan Norrå/TV4

Men det dröjde inte särskilt länge förens TV4 Halland hörde av sig.

– Det jobbet passade mig väldigt bra, jag var 28 år och skulle bli pappa och det var ett fast jobb. Jag var där i sex år innan jag kom upp till Stockholm och började med lite inhopp på Nyheterna och ”Nyhetsmorgon”. En chef föreslog att jag skulle göra mer av det, men jag förstod inte hur det skulle gå till eftersom jag bodde i Halmstad. Men de hjälpte mig så jag kunde pendla vilket jag gjorde i femton år, berättade Anders Kraft i en intervju med Aftonbladet 2021.

Mellan 2005 till 2012 var Anders Kraft en av programledarna för TV4:s Nyhetsmorgon. Därefter har vi sett honom som nyhetsankare i samma kanal.

Äktenskapet som tog slut

På nyårsafton 1999 gifte sig Anders med sin numera exfru. Tillsammans har de två döttrar ihop.

Men 2017 så kom det tråkiga beskedet att Anders och hustrun valt att ta ut skilsmässa, efter 17 år som gifta.

– Det var ju hemskt. Jag vill egentligen inte prata så mycket om det. Men det var som sagt hemskt och hemskt för barnen, berättade Kraft för Aftonbladet.

Träffade kärleken på nytt – på jobbet

Men efter att Anders tog ut skilsmässan med exfrun så blev singellivet kortvarigt. Redan samma år som skilsmässan gick igenom så träffade han kärleken på nytt.

Kärleken heter Malin Roos och hon jobbar som journalist och reportagechef för tidningen Femina.

– Jag är jätteglad över att jag träffade henne. Jag är kär i henne och jag är lycklig med henne. Att man får känna så är fantastiskt, säger Anders Kraft.

STOCKHOLM 20220127 Anders Kraft och Malin Roos anländer till utdelningen av Micael Bindefelds Stiftelses stipendium till minne av Förintelsen på Kungl. Dramatiska Teatern. Foto Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM 20220127 Anders Kraft och Malin Roos anländer till utdelningen av Micael Bindefelds Stiftelses stipendium till minne av Förintelsen på Kungl. Dramatiska Teatern. Foto: Claudio Bresciani/TT

Anders och Malin träffades faktiskt till en början på jobbet.

– Jag tog kontakt med henne. Även om jag inte kände Malin har jag träffat henne några gånger, hon satt bland annat i panelen i ”Nyhetsmorgon”. Jag har alltid gillat henne, sedan visste jag inte hur mycket jag skulle kunna gilla henne.

De blev tillsammans kring årskiftet 2017-2018. Anders har tidigare berättat att de lever som särbos, men att de har en stuga tillsammans.

– Malin är så rolig och chosefri. Hon är också skamligt söt, men det kan ju alla se. Vi har väldigt roligt ihop, tycker lika om saker och gillar också samma saker. Hon är dessutom så jäkla snäll mot mig. Jag försöker vara mig själv och hon verkar acceptera det, säger Anders Kraft till Aftonbladet.

Härligt att ni fann varandra!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev