Anders Lundins besked om återkomsten i tv-rutan efter tuffa tiden – ärliga orden: ”Det var hemskt”

De senaste åren har Anders Lundin lett tittarna genom SVT:s succéprogram ”Allt för Sverige”.

Men pandemin har satt programmet på paus – fram till nu.

– Det är ett jubileum för tusan!, säger Anders Lundin till Aftonbladet.

Anders Lundin, 62, är den folkkära programledaren som många av de allra största tv-programmen. Med en bakgrund som programledare för Melodifestivalen, Robinson och Allsång på Skansen är han en av landets främsta programledare. Han har även sommarpratat vid hela tre tillfällen.

Anders Lundin
Foto: TV4

Succéprogrammet

Sedan 2011 har han synts till som programledare för släktforskningsprogrammet ”Allt för Sverige” och programmet har minst sagt växt till en succé.  Programmet går ut på att amerikaner med svensk bakgrund bjuds in till Sverige av SVT för att i programmet få reda på mer om deras släkthistoria och band till Sverige.

Realityserien har rullat på år efter år men när pandemin slog till fick programmet läggas på is.

– Det var hemskt i början, i stort sett alla jobb försvann ju, inkomsterna försvann. Det blev väldigt tomt. Men jag har ändå haft tur, säger Anders Lundin till Aftonbladet som i väntan på en ny säsong istället gjort stor succé i podcasten ”Svenska folkets historia”.

Anders Lundin
Foto: TV4

Väntan är över

Tanken var att inspelningen av en ny säsong skulle ske i maj förra året. Men pandemin satte käppar i hjulet och realityserien sköts flera gånger upp innan den till slut fick ställas in helt.

Men om du är en av de två miljoner tv-tittare som brukar följa programmet kommer här ett enormt glädjebesked. Under måndagen påbörjas äntligen inspelningen av en ny säsong – enligt Aftonbladet.

Det innebär att alla de deltagare som skulle varit med under inspelningen i maj 2020 nu får en ny chans.

– Det är fantastiskt spännande människor med väldigt spännande familjehistorier. Det är människor vars förfäder vi får spåra långt tillbaka i tiden, säger Anders Lundin till Aftonbladet och hintar om att tittarna kan vänta sig något alldeles extra denna gång när programmet firar tio år.

– Det är ett jubileum för tusan! Det kommer att bli lite bjussigare överraskningar, men jag vågar inte säga mer.

Äntligen! Ser ni fram emot en ny säsong av ”Allt för Sverige”? Lämna gärna en kommentar på Facebook!