Robinson-aktuella Anders Lundin tar ett steg tillbaka

Anders Lundins plötsliga besked – därför tvingas folkkäre tv-profilen ta ett steg tillbaka

Efter 20 år har Anders Lundin återvänt som programledare för ”Robinson”.

Men det är inte det enda som den folkkäre tv-profilen har på gång. Nu berättar han att han tvingats ta ett steg tillbaka från rampljuset.

– Det blev lite mycket, säger han i ”Morgonpasset”.

Den 23:e säsongen av tittarsuccén ”Robinson” har dragit igång. Och nu är Anders Lundin tillbaka – efter 20 år borta från programmet.

Cornelis Vreeswijk: Vad var det egentligen som hände när han misshandlade två personer i sin lägenhet? Vad var det för bråk han hamnade i med SR, och hur var Cornelis som pappa? Lyssna på Nöjeslivets podcast här, och glöm inte att prenumerera via Spotify elller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

Den folkkäre tv-profilen ledde tävlingen mellan 1999 och 2003.

– Det känns lustigt, jättekonstigt, spännande och smickrande. Det är jätteroligt att få frågan igen, har Anders Lundin sagt i Nyhetsmorgon i TV4

Samtidigt berättade Anders att han ser särskilt mycket framemot ett särskilt moment i tävlingen.

– Jag ser mest fram emot krismötena. Jag fick smak för det förra gången, att det aldrig riktigt blir som man har tänkt sig. En tävling som är jättebra men tyvärr blåser bort under natten eller en strand som försvinner i högt tidvatten – sådant är alltid spännande.

Anders Lundin, programledare för Robinson. Foto: TV4
Anders Lundin, programledare för Robinson. Foto: TV4

LÄS MER: Anders Lundins besked om Robinson väcker känslor – nya regeln får tittarna att agera: ”Suck…”

Nya regeländringen i ”Robinson”

Men sedan Anders Lundins tid i ”Robinson” har programmet förändrats en del. En stor förändring är bland annat att de äldre ställs mot de yngre i den senaste säsongen.

Regeländringen har mötts av blandade reaktioner från tittarna. I TV4:s kommentarsfält på Instagram är det flera som vädrat sitt missnöje över förändringen.

”Tycker inte alls om det. Äldre och yngre kompletterar varandra och behövs tillsammans i ett lag enligt mig”, har en tittare skrivit.

Förändringarna är något som även Anders märkt av under inspelningen i somras. För Expressen har han berättat att det snabbt uppstod rivalitet mellan lagen.

– Jag blev lite förvånad, det var ganska starka ord ganska tidigt i båda lagen, har han sagt till tidningen.

Anders Lundin. Foto: Wikimedia Commons

LÄS MER: Beskedet: Anders Lundin återvänder till Robinson – då gör programledaren comeback

Pausar turnén

Anders är dock inte bara aktuell med ”Robinson”.

Förutom en föreställning på Uppsala stadsteater, som hade premiär den 25 mars, väntar i sommar inspelningar av SVT-programmet ”Allt för Sverige”, som Lundin leder.

Dessutom är tv-profilen aktuell med sin egna show ”Expedition Livet”. När han gästade Morgonpasset i P3 i tisdags berättade han dock att den egna showen behövt läggas på is.

Det är okänt hur lång tid föreställningen pausas.

– Jag har varit på en liten turné med min föreställning med mina egna låtar, texter och visor, men den pausar jag lite grann. Det blev lite mycket, säger Anders i programmet.

Vi hoppas att du snart är tillbaka med din egna föreställning.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar till denna tv-profil i vårt kommentarsfält på Facebook!