Anders Pihblads tunga sorg – beskedet om tv-profilens mamma: ”Gör ont i hjärtat”

Även om reserestriktionerna har lättat något för oss i sommar, är det en kvarstående situation för våra äldre att undvika att träffa sina yngre släktingar för att inte smittas av coronaviruset.

Detta har gjort att många av oss kämpar med att kunna hålla ut tills den dagen vi kan återförenas med våra älskade äldre.

En av dem som kämpar är TV4-profilen Anders Pihblad som delade med sig av en annorlunda återförening med sin mamma.

Under torsdagen kom beskedet att reserestriktionerna i Sverige lyfts i sommar från den 13 juni för alla symtomfria personer.

Men även om detta är ett glädjande besked för många, så kvarstår fortfarande restriktionerna kring besöktförbud på våra äldreboenden runt om i Sverige.

Det innebär att våra äldre måste fortfarande undvika socialt umgänge och träffa sina yngre släktingar, för att kunna skyddas mot coronaviruset.

Men det är också tufft för alla anhöriga att behöva vänta ännu en tid på att få återförenas med sina äldre släktingar.

Anders Pihblad
Foto: TV4/Youtube

Nya beskedet med sin mamma

Anders Pihlblad har tidigare berättat om oron för sin mamma, som bor på äldreboende.

– Det är ju en sån här… Jag känner själv, ja, jag har ju också en mamma som är på äldreboende så jag känner själv att det där är ju en… jobbig, jobbig grej alltså, har Pihlblad tidigare sagt i sändning.

På sin Instagram delar han nu med sig av en återförening med sin mamma, men inte riktigt den han hade önskat.

”Mamma fyller år! Det gör ont i hjärtat att inte få ge henne en kram. Men jag blir varm i själen över den fina omvårdnad hon får av fantastisk personal på äldreboendet”, skriver han på Instagram.

Hyllningen till sin mamma

Anders som då och då delar med sig av kärlekshyllningar till sin mamma, står henne väldigt nära.

”Mamma och jag för ett tag sedan… För drygt två år sedan sa läkarna att hon ”inte hade så många veckor kvar”. Mamma höll inte med och återhämtade sig mirakulöst. Idag hyllar jag henne på Mors dag och håller tummarna för att vi snart får ses”, skrev han på Mors dag på Instagram.

Vi är många som känner igen sig i det du beskriver Anders. Vi får hålla ut tillsammans, tills bättre tider. Styrkekramar till dig och din familj!