Andreas Weises känslosamma ord om pappa Arne – insikten efter att själv ha blivit förälder: ”Det är svårt”

Andreas Weise Arne Weise

Foto: Janerik Henriksson/TT, Instagram

Hans pappa var den legendariske tv-mannen Arne Weise. Deras relation var komplicerad och den påverkade Andreas Weise väldigt mycket under uppväxten.

Nu när han fått egna barn har han funderat väldigt mycket över sin papparoll.

– Ibland känner jag mig ganska dålig som förälder, säger han till Expressen.

När Andreas Weise, 37, vandrade in på ”Idol”-audition som 24-åring var det givetvis många som reagerade på efternamnet.

Det var nästan så att han fick be om ursäkt för sig själv.

Ja, Arne Weise är min pappa”.

Läs mer: Andreas Weises tuffa insikt efter tiden med familjen – orden väcker starka känslor: ”Livskris”

En mening han säkerligen sagt hundratals, kanske tusentals, gånger i sitt liv.

Men han kämpade sig till en femteplats i ”Idol” 2010 och var även med i den sjätte säsongen av ”Let’s dance”. Bedrifter som ingen kan tillskriva hans pappa, den legendariske journalisten och programledaren Arne Weise.

Pappa Arne Weise och hans son Andreas. Foto: Janerik Henriksson/TT

”Orkar inte fejka det”

Medan pappan levde uttalade sig sällan Andreas om honom. Men efter att den ikoniske julvärdet dog i september 2019 har hans son pratat öppet om hur det var att ha en känd far.

– Det har jag fått leva med. Jag har varit generös genom åren och inte sagt vad jag har tyckt om det, men jag känner att jag inte orkar fejka det. Jag har lidit något enormt av det, för jag har aldrig kunnat hitta mig själv, från det att jag var liten. För mig var vändpunkten när jag fick barn. Man slutar att bry sig om såna grejer när man får barn, har han tidigare sagt till Expressen.

Andreas har barnen Ava, född 2017, och August, född 2020, tillsammans med fästmön Sofie Brange. Efter sex år kan han nu göra en egen utvärdering på hur det är att vara pappa.

– Kaos! På alla sätt och vis. Ett roligt kaos. De här åren har varit väldigt speciella för mig. Pandemin kom, vi köpte ett hus på Lidingö som vi kände att vi kanske inte hade råd med där och då. Sedan var det bara att ta hand om barn, säger han i en ny intervju med samma kvällstidning.

Insikten om egna papparollen

Andreas har beskrivit det som att hans egen far, den legendariske tv-mannen Arne, var mer en kompis snarare än en pappa. Han var aldrig den närvarande fadersfigur som Andreas verkligen behövde. Arne var också 56 år när Andreas föddes.

När Expressen frågar hur han själv är som pappa blir han först lite ställd och fundersam.

Andreas Weise är en riktig entertainer och älskar att uppträda med storband. Foto: TV4/Youtube

– Jag har framför allt lärt mig att det är svårt att vara förälder. Man vill vara så bra som möjligt. Jag märker att jag inte är det alla gånger. Ibland känner jag mig ganska dålig som förälder, säger han.

Han har svårt att peka ut någon exakt tidpunkt eller någon situation då han känner sig extra kass. Det verkar ha lite att göra med att han är så van vid att uppleva de höga topparna i jobbet som artist att det är svårt att landa i normalläget efteråt.

– Det kan vara… mitt yrke går ju hela tiden ut på att prestera. Stå framför publik, leverera konstant, konstant, konstant. Det är normen och då jag lyser upp och får syre. När lamporna släcks ska man gå över till någon sorts normalliv. Ibland är det svårt att göra den resan. Jag kan behöva några dagar för att få tillbaka tålamodet, låta adrenalinet gå ur kroppen, beskriver han.

Alla tvivlar på sig själva då och då, Andreas. Du är säkert en jättebra pappa till dina barn.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version