Foto: Instagram @annatoledanobook/Jonas Ekströmer, TT

Anna Books besked efter operationen – känslosamma orden: ”Vet att många kommer undra…”

Anna Book har genomgått en operation.
Artisten delar med sig av de känslosamma intrycken.
”Mycket ska man vara med om”, skriver hon på Instagram.

Artisten Anna Book slog igenom redan på 1980-talet när hon tävlade i Melodifestivalen med den omedelbara schlagerklassikern ”ABC”.

Sedan dess har hon varit en självklar del i den svenska nöjesbranschen och bland annat medverkat i massor av stora tv-produktioner. År 2006 kom hon och danspartnern David Watson på andraplats i ”Let’s dance”, endast slagen av Måns Zelmerlöw och Maria Karlsson. Detta var faktiskt första gången som dansshowen sändes i Sverige, och har sedan dess som bekant blivit en riktig långkörare i TV4.

Hon har också medverkat med musik i den klassiska SVT-serien ”Solstollarna”, reality-programmet ”Biggest loser VIP” och totalt har det blivit tre starter som tävlande artist i Melodifestivalen. År 2016 skulle hon ha tävlat med bidraget ”Himmel för två”, men låten diskades sent efter att det framkommit att låten redan fanns på en publik plattform sedan två år tillbaka.

– Den här låten är diskvalificerad. Som artist är jag helt förkrossad över att behöva göra det här, sade tävlingsprocenten Christer Björkman till Expressen då.

Anna Book fick därefter framföra låten utom tävlan i programmet. Inför miljontals tittare klev hon ut och sjöng bidraget och det blev så klart känslosamt – men också festligt. Hon har senare valts in i Mellons ”Hall of fame” för ”det oförglömliga avtryck hon gjorde 1986 med ‘ABC'”.

Nu har Anna Book varit med om en tuffare period. I ett känslosamt inlägg på Instagram berättar hon nu själv om operationen hon nyligen genomgått.

”Mycket ska man vara med om…de senaste dagarna har varit känslosamma. Saknar min mamma såååå mycket just nu, jag hade verkligen behövt henne här. Hon hade hjälpt mig med ALLT villkorslöst och med 100% kärlek och omtanke. Igår genomgick jag en mindre OP – men tro mig, det räckte och känns. Vet att många kommer undra och kanske fråga vidare om det”, skriver Anna Book på Instagram där hon också visar upp bilder efter operationen.

GÖTEBORG 20160205 Anna Book talar med media efter att hon framfört sitt diskvalificerade bidrag Himmel för två vid fredagens publika genrep inför den första deltävlingen i Melodifestivalen i Scandinavium i Göteborg. Foto: Jonas Ekströmer / TT
GÖTEBORG 20160205 Anna Book talar med media efter att hon framfört sitt diskvalificerade bidrag Himmel för två vid fredagens publika genrep inför den första deltävlingen i Melodifestivalen i Scandinavium i Göteborg. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Anna Book efter operationen: ”Jobbigt försöka agera som allt är toppen”

Artisten skriver också att detta är allt hon vill berätta i skrivande stund, men samtidigt inte vill låtsas som ingenting.

”För det blir bara oäkta och jobbigt att försöka agera som om allt är toppen – när det inte är det”, skriver hon.

Enligt Anna Book ska ingreppet ha varit nödvändig inför ett kommande operation. Nu är hon tillbaka hemma och vilar upp sig.

”Denna operationen var nödvändig och är till för att kunna utreda och se status up close för den egentliga och större operationen jag förmodligen kommer behöva gå igenom längre fram men det tar jag då. Nu är jag åter i hemmet efter ett dygn på sjukhus och ska försöka vila så mycket jag kan”, skriver Anna Book på Instagram där hon också avslutar inlägget med budskapet att följarna ska ta hand om varandra och orden: ”kramar från mig”.

Ta hand om dig, Anna!

Skriv gärna en hälsning i kommentarsfältet!