Anna Book sätter ner foten – efter hånen och personliga påhoppen: ”Jag vädjar ännu en gång”

Foto: Instagram

Anna Book sätter ner foten – efter hånen och personliga påhoppen: ”Jag vädjar ännu en gång”

Anna Book har utsatts för hånfulla kommentarer om sitt utseende i sociala medier.
Nu väljer hon att sätta ner foten – en gång för alla.
– Jag vädjar nu ännu en gång. Snälla! Kan ni inte sluta kommentera mitt utseende som om det är något fel på det? skriver artisten.

Anna Book har varit i rampljuset ända sedan hon fick sitt stora genombrott 1986. Det var nämligen då som hon tävlade i Melodifestivalen för första gången, med schlagerklassikern ”ABC” som slutade på en femte plats.

När artisten för några år sedan skulle göra storslagen comeback i tävlingen, hamnade hon dock mitt i en Melloskandal. Det visade sig nämligen att låten som hon skulle framföra på scenen, ”Himmel för två”, redan var utgiven på ett annat språk och annan text, efter upphovsmännen skickats in till ett annat lands Eurovision-uttagning några år tidigare.

GÖTEBORG 20160205 Anna Book talar med media efter att hon framfört sitt diskvalificerade bidrag Himmel för två vid fredagens publika genrep inför den första deltävlingen i Melodifestivalen i Scandinavium i Göteborg. Foto: Jonas Ekströmer / TT
GÖTEBORG 20160205 Anna Book talar med media efter att hon framfört sitt diskvalificerade bidrag Himmel för två vid fredagens publika genrep inför den första deltävlingen i Melodifestivalen i Scandinavium i Göteborg. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Därmed kunde den inte komma till start i tävlingen i den svenska Melodifestivalen och blev därmed diskad – blott två dagar före direktsändningen.

Anna Book var efter beskedet förstås tagen, men kunde ändå se det positiva i allt.

Hon erbjöds att framföra låten i SVT utom tävlan – och tackade ja.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

– Tävlingsledningen och alla runt om mig har varit helt makalösa. De kan inte göra på något annat sätt än de gjort. Med mig har de varit otroligt kärleksfulla och omtänksamma, och de är jätteledsna. De hade sett fram emot att jag skulle tävla lika mycket som jag själv, och det känner jag verkligen. Men det handlar inte om en tävling längre för mig, utan om att visa att en artist som har hållit på i 31 år står pall för vad som helst, sade hon då i TV4:s Nyhetsmorgon.

Anna Books revansch i Melodifestivalen efter diskningen

Två dagar efter beskedet ställde hon sig på scen, bjöd på kärleksshow, sjöng låten, tog emot publikens jubel – och gjorde stor succé!

Kommer ni ihåg hur det lät och såg ut? Annars kommer här en påminnelse:

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Anna Book har på senare år också varit med i många olika tv-program, såsom ”Biggest Loser VIP” där hon tog hem segern på ett imponerande vis.

Och för några år sedan blev det känslostarkt när ”Arga snickaren VIP” spelades in med Anna Book.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Under hösten har hon varit högaktuell i ett helt annat tv-program – nämligen som tävlingsdeltagare i Carina Bergs nya underhållningssatsning ”Herre på täppan” i Kanal 5.

– Den varmaste produktionen jag medverkat i, skriver Anna Book på sin Instagram där hon tackar alla andra kändisdeltagare som också tävlade i showen, däribland Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson och Let’s dance-profilen Tobias Karlsson.

Artikeln fortsätter under bilden.

Men att stå i rampljuset har också sina baksidor. Många gånger har Anna Book uttryckt sin oro över det hårda klimatet som kan finnas i sociala medier i dag.

Anna Book sätter ner foten efter orden om hennes utseende

Nu sätter hon ner foten en gång för alla – och uppmanar folk att sluta kommentera hennes utseende i sociala medier.

– Jag vädjar nu ännu en gång. Snälla! Kan ni inte sluta kommentera mitt utseende som om det är något fel på det? JAG är nöjd, jag är glad för att jag är jag och jag har inga som helst problem med min ålder eller min vikt. Varför, varför är det/den så viktig för några av er? skriver Anna Book på Instagram.

Hon poängterar att personliga påhopp inte är okej.

– Du/ni behöver inte gilla mig, tycka att jag är fin, tycka att jag är bra på något det är okej. Men något som inte är okej… Det är alla personliga påhopp och kränkningar av min person som ni inte vet nånting om egentligen. Snälla, NÄR räcker det? Vad krävs för att nedvärderingar och kränkningar ska ta slut.

Även tidigare har Anna betonat att hennes syfte med orden inte är att få andra att tycka synd om henne – utan att ”alla faktiskt förtjänar mänsklig respekt”, även i sociala medier.

– Du är ju du, ni är ju ni, så varför får inte jag vara jag? skriver Anna Book.

LÄS MER: Anna Book har fått nog av elaka påhopp – sätter ner foten en gång för alla: ”Allvarligt fel”

Så tänkvärda ord, Anna.

Vad tycker du om klimatet i sociala medier i dag? Skriv gärna en kommentar.