Anna Books vrede efter nya påhoppen: ”Hur mycket ska man behöva tåla?!”

Hon lyckades kapa 22,7 kilo – och vann Biggest Loser VIP. Sedan dess har Anna Book fortsatt hålla igång med träningen, och märkt tydliga resultat.

Men det är inte bara guld och gröna skogar. Efter höstens tv-succé har Anna Book mötts av mycket hat och kritik på sociala medier – och nu har artisten för andra gången på kort tid tvingats sätta ned foten och ryta ifrån.

”Finns det inga gränser för vad eller hur mycket man som i mitt fall (eftersom detta är min Instagram) ska behöva tåla & stå ut med?”, skriver Anna Book på Instagram.

Vi har tidigare berättat om alla de elaka kommentarer och påhopp som Anna Book tvingats ta emot genom åren. I maj gick artisten också ut på Instagram och satte ner foten mot näthatet.

”Du får tycka & tänka vad fan du vill om mig privat det skiter jag blankt i. Men att offentligt & öppet håna mig, hota mig, nedvärdera mig, kränka mig, pissa på mig bokstavligt, önska mig död, önska mig olycka på offentliga sociala medier det FÅR du ta mig fan inte göra. VAD är man för sorts människa när man gör så?!?!?”, skrev Anna Book då på Instagram.

Foto: Daniel Åhs Karlsson/Wikimedia

Efter viktnedgången och vinsten i Biggest Loser VIP menar Anna Book att många har varit missunsamma. Och trots att hon satte ner foten för så sent som en månad sedan så verkar det inte ha avtagit.

Under onsdagen publicerade artisten ett nytt inlägg, där hon bland annat berättar om sina framgångar i viktresan. Men hon förvånas också över att så många lägger tid och energi på hennes kropp och vikt.

”Jag bryr mig väldigt mycket om mitt yttre…det är knappast någon hemlighet. Men jag bryr mig mer om mitt inre & jag kan verkligen & uppenbarligen inte nog understryka det. Och kanske är det just därför jag drar till mig ett uns utav missunnsamhet & avundsjuka hos en skara handfull individer som sitter med alldeles för mycket fritid på sina händer. Men vad vet jag?!? Går bara till mig själv & jag fungerar då INTE på det störda sättet, så mycket kan jag säga”, skriver Anna Book på Instagram.

Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia

Anna Book frågar sig också om man ska behöva stå ut med så mycket hat bara för att man är känd.

”Känner stor stolthet i det & det kan ingen rucka på – tyck vad du vill – tänk vad du vill. Men finns det inga gränser för vad eller hur mycket man som i mitt fall ( eftersom detta är min Instagram ) ska behöva tåla & stå ut med? Ja jag jobbar i offentliga sammanhang….men betyder det att man får påstå & göra precis vad som helst mot mig?!”

Stå på dig Anna! Hat och hån hör inte hemma varken på internet eller någon annanstans! Dela vidare om du också stöttar Anna och tycker att hon har gjort en imponerande viktresa.