Anna Brolin bryter tystnaden – hyllar Anders Kraft efter uttåget ur TV4

Det var under förra veckan som vi nåddes av den tråkiga nyheten om att Anders Kraft bestämt sig för att lämna TV4 efter 28 år.

Nu har kollegan och vännen Anna Brolin öppnat upp om känslorna efter Anders uttåg från kanalen.

Det var i fredags som beskedet kom om att Anders Kraft slutar på TV4.

Då Anders har varit på kanalen i inte mindre än 28 år så kan man verkligen säga att nyheten kom som en chock.

Sedan 90-talet har Anders Kraft hållit ställningarna på TV4, främst med sina nyhetssändningar men tidigare också i Nyhetsmorgon.

I ett mejl till kollegorna som Expressen tog del av skrev Anders att han själv valt att sluta. Han ville göra något annat på kanalen, men fick inget gensvar från cheferna.

”Vi, flera chefer på olika nivåer och jag, har tyvärr inte lyckats hitta någon annan roll eller passande uppgift för mig. Detta har lett fram till att jag beslutat mig för att lämna. 28 år i rutan för TV4, inräknat mina lokalt, sju år på Nymo, och sedan +1500 sändningar på linjära kvällssändningarna”, skrev Anders i mejlet.

Anna Brolins ord om Anders

En av de som tagit till orda efter Anders uttåg är kollegan Anna Brolin. I ett inlägg på Instagram delar hon med sig av några minnen med Anders, bland annat från då de var i Paris.

Alla borde någon gång få åka Segway med Anders Kraft i Paris. Helt klart på all time high-listan över jobbupplevelser”, skriver Anna och fortsätter:

Tack för allt kompis, det kommer bli tomt på redaktionen och inte sig likt. En otrolig kollega som ser alla, bjussar på värme, humor, skratt och är en förbannat vass journalist och programledare med egen touch. (Kraft om man så vill ) grattis till alla som får hänga med dig daglig dags framöver.

Och bland kommentarerna på inlägget så är det flera som uttryckt sin sorg över att Anders Kraft lämnar TV4. En av de är radioprofilen Titti Schultz.

Att Anders lämnar fyran är en av mina all time LOW i vår bransch”, skriver Titti.

Lycka till i framtiden Anders! Så tråkigt att du lämnar TV4…

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev