Anna Brolins stora rädsla – ärliga orden om oron för sina barn: ”Står inför några ödesår”

Anna Brolin och Danny Saucedo är programledare för TV4:s gala ”En kväll för vår planet”.

En kväll som belyser och värnar om klimatet – ett ämne som Anna Brolin känner stor oro inför.

– Barnen ställer frågor och vet om hur illa det ligger till, berättar Anna Brolin för Expressen.

I sammarbete med Världsnaturfonden sänder TV4 en klimatgala i syfte att belysa och samla in pengar för att motverka klimatförändringarna. Galan som leds av programledaren Anna Brolin, 41, och artisten Danny Saucedo, 35, kommer att behandla allt ifrån skövling av skogen till den illegala jakt som hotar många arters överlevnad på planeten.

Resan till Kenya

Som en av förberedelserna inför galan har Anna Brolin fått besöka ett naturreservat i Kenya för att genom egna intryck skapa sig en bild av hur situationen ser ut för vissa djur.

– Där fick jag se på nära håll hur det är ställt med det vilda djurlivet, hur hoten ser ut, och även hur Världsnaturfonden arbetar. Det var speciellt på många sätt. Att se hur illa det verkligen är och hur snabbt det har gått. Hur snabbt det går att faktiskt utrota en art och att det tar otroligt lång tid att hjälpa arterna tillbaka. Så det var väldigt starkt, berättar Anna Brolin för Expressen.

Anna berättar att vissa arter, som vilda lejon, kan komma att bli helt utrotade, redan under vår livstid. Med det och mycket annat i beaktning inser TV4-profilen allvaret.

– Vi står ju inför några ödesår faktiskt, om våra barn och barnbarn ska få ha det lika bra som vi har haft det, säger Anna Brolin till Expressen.

Anna Brolin
Foto: TV4

Oron för barnen

Förutom att Anna är en framgångsrik programledare så är hon även mamma och likt många andra föräldrar är hon mån om att ge sina barn de bästa förutsättningarna i livet.

Hon medger att klimatförändringarna gör att hon oroar sig för sina barns framtid.

– Ja, definitivt. FN:s klimatrapport som kom nu sätter ord på ganska mycket. Jag känner verkligen att jag vill vara med och agera. Barnen ställer frågor och vet om hur illa det ligger till. Jag känner definitivt att jag har ett personligt engagemang, säger Anna Brolin till Expressen.

Anna Brolin
Foto: TV4

Galan ”En kväll för vår planet” direktsänds torsdagen den 26 augusti 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Vilket bra initiativ! Delar ni Annas oro? Lämna gärna en kommentar på Facebook!