Anna Lindmarker hyllar åldrandet – vill inte göra skönhetsingrepp för att se yngre ut: ”Folk får göra som de vill”

Anna Lindmarker var under 26 års tid nyhetsankare på TV4, innan hon valde att lämna kanalen.

I en ny intervju med Aftonbladet så berättar hon mer om livet efter TV4 och hur hon ser på åldrandet.

Anna Lindmarker, 63, föddes i Stockholm 1963 men växte upp över hela världen. Hennes far var utrikeskorrespondenten Ingmar Lindmarker. Familjen bodde under Annas uppväxt i New York, Washington och Moskva.

I mitten av 80-talet började Anna att studera till journalist, trots att hennes pappa avrådde henne då han tänkte att hon inte skulle duga till det. Men tänk vad hon motbevisade honom.

Foto: Dan Norrå/TV4/

Anna började sin bana på Sveriges Radio och gick därefter vidare till SVT:s Aktuellt. 1997 kom hon slutligen till TV4:s Nyheterna, och där skulle bli kvar fram till november 2023 då hon fick erbjudande om att sluta.

– När jag väl hade tagit beslutet så upptäckte jag hur trött jag var. Jag hade bestämt mig för att hålla ut tills jag var 65. Sedan när jag fick det här erbjudandet och började tänka så kände jag att jag kanske inte måste orka. Det var då som kroppen på något sätt började säga ”hallå, jag är faktiskt skittrött”, säger Anna Lindmarker till Aftonbladet.

Hyllar åldrandet

Numera lever Anna ensam i ett radhus på Lindingö sedan hennes make Lars Weiss gick bort 2021. Även om pensionsåldern närmar sig så är åldrandet inget som bekymrar henne.

– Jag har inga problem med det. Det är lite roligt, mina söner Axel och Patrik försöker reta mig för att jag är så gammal. Men vad ska jag göra åt det? Det är ju så mycket lättare att vara 63 än 23, eller ens 43. Att vara nöjd är en ganska bra känsla, vad mer kan man begära? Jag är tacksam för allt jag har lärt mig genom åren, för mina relationer, för alla som har lärt mig om livet, för alla människor jag har mött och för allt jag har gått igenom.

Så ser Anna Lindmarker på skönhetsingrepp

När Aftonbladet frågar Anna om hennes syn på skönhetsingrepp så visar det sig att hon har ett öppet sinne.

– Folk får göra som de vill. Jag tror att det är betydligt vanligare än vad alla tror. Men jag har ingen åsikt, jag tycker inte det är min sak att ha någon åsikt om alls.

Dock har hon inte gjort några skönhetsingrepp själv. Däremot har hon testat botox, men av helt andra anledningar.

– Jag har testat botox för jag hade otrolig spänningshuvudvärk, det var på gränsen till migrän. Då hjälper inte Ipren eller Alvedon, säger Anna Lindmarker till Aftonbladet.

STOCKHOLM 20190830 Anna Lindmarker kommer till TV-priset Kristallen 2019 på Cirkus. Foto Jonas Ekströmer / TT kod 10030

Vi saknar dig i tv-rutan Anna! Hoppas att du har det bra!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev