Anne-Lie Rydé om nya livsbeslutet – nu drar sig stjärnan tillbaka för gott: ”Om ett tag kliver jag av…”

Anne-Lie Rydé

Foto: Stina Stjernkvist/TT, Facebook

Anne-Lie Rydé är artisten som genom åren gett oss många fantastiska sånguppträdanden.

Det var in somras som stjärnan meddelade att hon avslutat sin karriär inom nöjesbranschen.

Nu drar hon sig tillbaka ytterligare en gång.

Anne-Lie Rydé, 67, har en lång karriär bakom sig. Redan på 70-talet började hon att uppträda, då med Göteborgsbandet ”Extra”.

Det stora genombrottet kom i början av 80-talet då hon släppte plattan som bar hennes eget namn. På skivan finns hennes första hitlåt – Segla på ett moln, som skrevs av Per Gessle.

Rydé har prisats med såväl Rockbjörnen som Karamelodiktstipendiet. På 1980-talet turnerade hon flitigt med Dan Hylander, Py Bäckman och Raj Montana Band. Dessutom har tv-tittarna fått se Rydé skådespela i tv-serier som ”C/o Segemyhr” och ”Rederiet”.

Den 26 augusti 2023 meddelade Anne-Lie dock att hon lägger karriären inom nöjesbranschen på hyllan för gott.

Hon valde att avsluta karriären i samband med Diggiloo-turnén.

– Var sak har sin tid och efter 45 fantastiska år avslutar jag nu min tjänstgöring i den svenska nöjesindustrin. Jag har fått göra det mesta av det bästa och att kunna fullborda min artistresa med sommarens magnifika Diggiloo-turné är den ultimata lyxen. Ikväll gjorde vi vår sista spelning i Göteborg och därmed lämnar jag rampljuset. Cirkeln är sluten, skrev stjärnan då, på sin Facebook-sida.

Drar sig tillbaka ytterligare

Nyligen meddelade även stjärnan att hon även kommer säga adjö till sociala medier, både Facebook och Instagram.

Anledningen beskriver hon är för att hon helt enkelt inte har någon användning för det längre nu när hon är pensionär. Hon är även trött på att många bedragare gör fejk-konton i hennes namn.

Om ett tag kliver jag av sociala medier och kommer att stänga ner den här sidan. Den har ju varit helt arbetsrelaterad och eftersom jag numera är en glad pensionär så fyller den ingen funktion längre. Dessutom är jag SÅ TRÖTT på alla fejkkonton som cirkulerar i mitt namn och om ni får en förfrågan från ”mig” i framtiden så är det alltså inte jag”, skriver Anne-Lie Rydé.

Hon passar även på att ge följarna en uppdatering om sin hälsa. Anne-Lie har tidigare haft bröstcancer, men mår i dag bra.

Jag kanske också ska tillägga att jag fortfarande är cancerfri och mår bra”, skriver hon i inlägget.

Hyllas av följarna

Det är många i kommentarsfältet som passar på att hylla Anne-Lie Rydé innan hon försvinner från sociala medier för gott.

Starkt beslut! Njut av livet som pensionär, man vet aldrig vad som händer då. Det har varit en fröjd att fått följa dig och framför allt, lyssna på dig. Hoppas ändå, du dyker upp som en gäst, nånstans framöver. Tack för allt, kram”, skriver en person.

Facebook kan jag vara utan men din musik har jag kvar och fortsätter att lyssna på, tack”, skriver en annan.

Tack själv för alla år som du gett mej en härlig musikresa med dej, Anne-Lie Rydé, och ett lycka till på din fortsatta livsresa”, skriver en tredje.

Tack för allt Anne-Lie! Se nu till att njuta riktigt ordentligt av pensionärslivet!

Nu ser vi till att hylla denna stjärna i kommentarsfältet på Facebook!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version