Anne-Lie Rydés djupa sorg – efter dödsfallet i familjen: ”Sagt hejdå”

Anne-Lie Rydé är i sorg.
Artisten har förlorat sin mamma, skådespelaren Maj-Britt Thörn.
– Jag har inte riktigt hunnit smälta än att hon inte riktigt finns längre, säger hon till Expressen.

Skådespelaren Maj-Britt Thörn gick ur tiden den 26 januari. Anne-Lie Rydés mamma blev 99 år gammal, och nu berättar artisten om den tunga tiden efteråt.

Artikeln fortsätter under bilden.

GÖTEBORG 2016-10-24 Artisten Anne-Lie Rydé tävlar med filmjournalisten Ronny Svensson i nya omgången av frågeprogrammet "På spåret". Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
GÖTEBORG 2016-10-24 Artisten Anne-Lie Rydé tävlar med filmjournalisten Ronny Svensson i nya omgången av frågeprogrammet ”På spåret”. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

– Hon somnade in på natten när vi precis hade varit och sagt hejdå, för vi förstod att det var nära. Sedan så somnade hon in. Hon var väldigt tydlig med att ”nu räcker det”, säger Anne-Lie Rydé till Expressen.

Maj-Britt Thörn är död – dottern Anne-Lie Rydés sorg

Thörn föddes i Göteborg men bodde större delen av sitt liv i Stockholm. Hon fick sitt genombrott i slutet på 1940-talet och hade en mycket framgångsrik karriär inom skådespelarbranschen. Det blev såväl insatser i biofilmer, såväl som teater. Hon arbetade bland annat i Povel Ramels ”Knäppupp”-revyer som primadonna.

Tillsammans med sin exmake Kurt Rydé fick hon barnen Anne-Lie och Joakim.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20221011 Anne-Lie Rydé under en pressträff med artisterna som medverkar i årets Så mycket bättre. Foto: Tim Aro / TT
STOCKHOLM 20221011 Anne-Lie Rydé under en pressträff med artisterna som medverkar i årets Så mycket bättre. Foto: Tim Aro / TT

Dottern valde att gå i moderns och kulturens spår. Anne-Lie Rydé har sedan 1980-talet varit en firad popstjärna på scenen och detta manifesterades inte minst i och med hennes ”Så mycket bättre”-medverkan i höstas. Hon är också aktuell som en av artisterna i sommarens ”Diggiloo”-turné.

Nu sörjer hon sin mor.

– Jag har inte riktigt hunnit smälta än att hon inte riktigt finns längre. Jag tror att det tar ett tag. Det var likadant med min pappa, det tog flera år att bearbeta att han inte längre var här längre.

Anne-Lie berättar att mamman var levnadsglad.

– Mamma blev nästan 100 år. Det är fem veckor kvar till 100-årsdagen och vi kommer alltså att ha hennes begravning när hon skulle fyllt 100. Och det hade hon gillat, tror jag, säger Anne-Lie Rydé.

Tack för allt, Maj-Britt! Vila i frid.