Anne-Lie Rydés nya familjelycka – bekräftar stora steget utanför rampljuset: ”Vår älskling”

Lyckan är total för rockpensionären Anne-Lie Rydé.
Nu berättar stjärnan om sitt nya liv – och familjelyckan utanför rampljuset.
– SÅ mycket kärlek, skriver hon.

Anne-Lie Rydé har ända sedan 1980-talet varit en firad popstjärna – och detta manifesterades inte minst i och med hennes ”Så mycket bättre”-medverkan förra året.

Hon har under sin långa och framgångsrika karriär kommit till start tre gånger i Melodifestivalen, bland annat i duett med Svante Thuresson.

Rydé har prisats med såväl Rockbjörnen som Karamelodiktstipendiet. På 1980-talet turnerade hon flitigt med Dan Hylander, Py Bäckman och Raj Montana Band. Dessutom har tv-tittarna fått se Rydé skådespela i tv-serier som ”C/o Segemyhr” och ”Rederiet”.

I slutet på augusti kom beskedet att 66-åringen valt att avsluta sin karriär – efter imponerande 45 år i rampljuset!

Stjärnans sista framträdande blev under ”Diggiloo”-turnén i somras.

– Var sak har sin tid och efter 45 fantastiska år avslutar jag nu min tjänstgöring i den svenska nöjesindustrin. Jag har fått göra det mesta av det bästa och att kunna fullborda min artistresa med sommarens magnifika Diggiloo-turné är den ultimata lyxen. Ikväll gjorde vi vår sista spelning i Göteborg och därmed lämnar jag rampljuset. Cirkeln är sluten, skrev stjärnan då, på sin Facebook-sida.

Artikeln fortsätter under bilden.

https://www.facebook.com/annelierydeofficial/posts/pfbid0Gvk79EAS3CjdoTWsP5bdy2sAfkP4oYujDxm9u233u5xLKkTrsXvYP2UZhmfzNiyYl

Stjärnan berättade också att hon fattat beslutet efter noga övervägande.

– Det här beslutet är inte hastigt påkommet utan har sakta mejslats fram under de senaste åren och jag känner mig färdig, förnöjd, stolt, fullärd, mätt, tillfreds, tacksam och glad med det som sker, skriver Rydé och fortsätter:

– Jag kanske också ska förtydliga att min sorti inte har med den tidigare bröstcancern att göra, idag är jag cancerfri och mår bra.

Artikeln fortsätter under bilden.

https://www.facebook.com/annelierydeofficial/posts/pfbid02YEBeLtEtY4r6vLTrK59TSiyeqps1nCiDZpWv5QoFoFdkux6ATbHEwwFwDEohK4k3l

I det känslosamma inlägget passade Rydé också på att tacka alla som följt henne – alltifrån fans till turnépersonal som hon jobbat med genom åren.

Anne-Lie Rydés nya liv som rockpensionär – och hundägare

Nu har det gått några månader sedan Rydé officiellt pensionerade sig från livet som rockstjärna.

Hon har bytt de glittande scenerna – mot hundpromenader.

På Instagram visar Rydé nu upp sitt nya liv, och det tycks som om hon nyligen har blivit hundägare.

– En månad hos oss idag. Vinterns första snö i pälsen och med blicken fokuserad på nya äventyr… SÅ mycket kärlek, skriver Rydé i ett inlägg på Instagram till en bild på en urgullig, fyrbent kompis som tycks uppskatta snön.

– Vår älskling, skriver hon om vovven.

STOCKHOLM 20221011 Anne-Lie Rydé under en pressträff med artisterna som medverkar i 2022 års Så mycket bättre. Foto: Tim Aro / TT
STOCKHOLM 20221011 Anne-Lie Rydé under en pressträff med artisterna som medverkar i 2022 års Så mycket bättre. Foto: Tim Aro / TT

Och även om Rydé håller sig borta från turnerandet, har hon fortsatt nära till sina artistvänner.

– Åh så söt! Längtar att träffa både henne och dig! skriver artistkollegan Nanne Grönvall i en kommentar till inlägget.

Vi vill med detta ta tillfället i akt och tacka dig för alla sånger och minnen, bästa Anne-Lie! Lycka till med ditt nya liv som rockpensionär!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev