Anni-Frid Lyngstads oväntade vändning – orden om Abbas framtid: ”Var inte alltför säkra…”

Framgången gav mersmak. Anni-Frid Lyngstad vill inte stänga dörren för mer Abba-musik.

– Man ska aldrig säga aldrig, säger hon till BBC.

Sveriges största popmusikexport genom tiderna har gjort det igen. När Abba efter 40 års väntan släppte sitt comeback-album ”Voyage” förra fredagen, så gick en våg av förväntan över världen.

Det efterlängtade albumet har sedan dess rusat på topplistorna. Bland annat i Storbritannien, där Abbas nya skiva klev rakt upp på förstaplatsen på den officiella albumlistan.

I övrigt har albumet mötts av både ris och ros, med såväl storslagna hyllningar som mer sparsmakade recensioner.

Abba-stjärnorna om återföreningen

Även för Abba-stjärnorna själva har det varit en speciell tid. Något som märktes när Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad uttalade sig om återföreningen.

– När vi kom tillbaka till studion hade jag ingen aning om vad jag skulle förvänta mig. Men Bennys inspelningsstudio är en så vänlig och säker miljö, och innan jag visste ordet av det njöt jag! Jag kan knappt tro att ögonblicket äntligen har kommit för att dela detta med världen, sa Agnetha Fältskog i ett pressmeddelande.

– Det var en sådan glädje att jobba med gruppen igen. Jag är så glad över det vi har skapat, och jag hoppas verkligen att fansen känner detsamma, sa Anni-Frid Lyngstad.

anni-frid lyngstad
Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX / TT

Framtiden för Abba

Hur framtiden nu ser ut för Abba återstår att se. I en intervju med The Guardian sa Benny Andersson nyligen att han inte tror den svenska supergruppen kommer att släppa någon mer musik.

– Men jag är inte ensam i det här. Det är fyra av oss. Om de övertalar mig så kanske jag ändrar mig, sa Benny Andersson då till The Guardian och fick medhåll av Björn Ulvaeus.

Men kanske är kvartetten inte helt överens om att ”Voyage” blir slutpunkten för Abbas framgångssaga. För när Anni-Frid Lyngstad under torsdagen intervjuades av BBC, sade hon sig vara ”väldigt förvånad” över Björn och Bennys uttalanden.

benny andersson
Foto: Christine Olsson / TT

Anni-Frid Lyngstads vändning

Själv vill ”Abba-Frida” nämligen inte stänga dörren helt, för mer framtida material från gruppen.

– Jag har lärt mig att man ska aldrig säga aldrig, säger Anni-Frid Lyngstad till BBC och fortsätter:

– Vi har förmodligen sagt att det här måste vara det sista vi gör, också med tanke på vår ålder, vi är inte unga längre. Men jag skulle återigen säga, man vet aldrig. Så var inte alltför säkra.

Hoppas du att Abba släpper ännu mer musik i framtiden? Lämna gärna en kommentar – och glöm inte att trycka på dela-knappen för att säga din åsikt!